Beste studieplekken in Amsterdam

Beste studieplekken in Amsterdam

Tijdens de tentamenweken heb je vaak al stress genoeg door alle stof die je moet leren. Het is tijdens zo’n periode natuurlijk belangrijk dat je je goed kan concentreren. Veel studenten vinden het lastig om goed te kunnen werken in hun eigen huis of kamer. Vandaar dat wij voor jou de beste studieplekken in Amsterdam op een rijtje hebben gezet zodat jij je perfect kan voorbereiden op je tentamens.

Universiteitsbibliotheek AmsterdamStudieplekken in Amsterdam - UB Amsterdam

Misschien wel een van de meest voor de hand liggende studieplekken in Amsterdam om goed te kunnen studeren. Goede WiFi, koffie en veel plaats om te studeren. Tijdens de tentamenperiodes hanteren ze zelfs ruimere openingstijden en zorgen ze voor extra studieplekken. Ondanks dit alles is het vaak ontzettend druk en kan niet iedereen hier een plekje vinden. Zorg dus dat je er vroeg bij bent, vroeg beginnen lijkt misschien niet zo fijn maar dit zorgt er ook voor dat je veel kan doen op een dag.

Locatie: Singel 425

Boekmanstichting

Mocht het ‘s ochtends al helemaal vol zitten in de universiteitsbibliotheek hebben we een mooie plek in de buurt voor je gevonden. Op slechts 7 minuten lopen zit de Boekmanstichting, een schatkamer van informatie over kunst, cultuur en maatschappij. Binnen in deze bibliotheek zit een studiezaal met 16 studeerplekken. Mocht deze zaal niet beschikbaar zijn kan je ook een afspraak maken om hier te komen studeren, hiervoor moet je wel even mailen.

Locatie: Herengracht 41

Coffee and CoconutsStudieplekken in Amsterdam - Coffee and coconuts

Dit café aan de Ceintuurlaan was vroeger een bioscoop, hierdoor zijn er wel 3 verdiepingen waar je rustig kan werken of juist even goed kan relaxen. Het café is erg mooi ingericht en je zult je er dan ook snel thuis voelen. De koffie is er heerlijk en er zelfs een uitgebreide kaart met super lekkere en biologische gerechten. Net als bij andere studieplekken is het hier ook belangrijk dat je er op tijd bent, in de middag kan het nog wel eens aardig druk worden.

Locatie: Ceintuurlaan 282-284

Anne & Max

Een lunchroom waar je supergoed kan werken en studeren, wat wil je n

og meer? Net zoals Coffee and Coconuts zul je je hier snel thuis voelen door de huiselijke sfeer. Naast de grote tafels waar je met vrienden aan kan studeren zijn er ook plekken waar je in eentje gefocust kan werken. Tussen het studeren door kan je hier ook heerlijke lunchen of even tot rust komen met een kop koffie of thee. Wat deze plek helemaal fijn maakt is dat Anne & Max maar liefst drie vestigingen heeft in Amsterdam.

Locatie: Tollensstraat 57 Y, Oostelijke Handelskade 1001 en Amstelveenseweg 196

The Student HotelStudieplekken in Amsterdam - The Student Hotel

Misschien is dit een locatie waar je zelf niet zo snel aan zal denken maar toch is het een ideale studeerplek. Zeker tijdens tentamenweken biedt The Student Hotel (TSH) veel verschillend

e studeerplekken aan. Er is goede WiFi, lekkere koffie en genoeg activiteiten om tussen het studeren in even lekker je hoofd leeg te maken. Zo staan er tafeltennistafels, pooltafels en is er een ruimte om te gamen. Doordat het een hotel is kan je vaak ook nog eens lekker lang doorstuderen, in tentamenperiodes zelfs 24 uur per dag! Goed om te weten is dat TSH twee locaties heeft in Amsterdam, een in het centrum en een in Amsterdam-West.

Locatie: Wibautstraat 129 en Jan van Galenstraat 335

De beste studieplekken in Amsterdam

Concluderend zijn er meer dan genoeg studieplekken in Amsterdam te vinden:

  • Universiteitsbibliotheek Amsterdam
  • Boekmanstichting
  • Coffee en Coconuts
  • Anne en Max
  • The Student Hotel

Sommige van jullie zijn misschien wel op deze blog beland omdat je merkte dat het voorbereiden voor de tentamens toch niet zo goed ging thuis. Merk je nou dat je moeite hebt met een bepaald vak? Loop er niet te lang mee en laat je helpen door een student die het betreffende vak heeft afgerond met minstens een 7. Via ons platform bekijk je meer dan 300 studenten in Amsterdam die staan te popelen om jou te helpen naar een top cijfer!

De Hotspotkaart van Amsterdam

De Hotspotkaart van Amsterdam

Zit die tentamenweek er over een tijdje dan eindelijk op? Dan mag dat zeker gevierd worden met een leuk uitje. Ben je benieuwd wat Amsterdam te bieden heeft? In de gratis Hotspotkaart van Amsterdam vind je de leukste en meest originele plekken om lekker te eten, drinken, feesten en te relaxen. Weet jij bijvoorbeeld waar je de lekkerste rainbowls haalt of waar je voor een prikkie wijntjes drinkt op een boot? De Hotspotkaart vertelt het je allemaal! Ook is hij voorzien van een handige plattegrond om jouw route in de stad gemakkelijk uit te stippelen.

Ik wil de gratis Hotspotkaart

Veel plezier in de hoofdstad van Nederland!

, / 4 december 2019 / door Siep van Studentvoorstudent

Download nu

De gratis Hotspotkaart van Amsterdam

Meer blogs

Meer blogs
Hotspotkaart Amsterdam
24 februari 2022 - door Evie
Wat te doen in Amsterdam?
Hotspotkaart Nijmegen
16 februari 2022 - door Janne
Wat te doen in Nijmegen?