Studieplekken in Amsterdam

Beste studieplekken in Amsterdam

Tijdens de tentamenweken heb je vaak al stress genoeg door alle stof die je moet leren. Het is tijdens zo’n periode natuurlijk belangrijk dat je je goed kan concentreren. Veel studenten vinden het lastig om goed te kunnen werken in hun eigen huis of kamer. Vandaar dat wij voor jou de beste studieplekken in Amsterdam op een rijtje hebben gezet zodat jij je perfect kan voorbereiden op je tentamens.

Studieplekken in Amsterdam

Universiteitsbibliotheek Amsterdam

Misschien wel een van de meest voor de hand liggende studieplekken in Amsterdam om goed te kunnen studeren. Goede WiFi, koffie en veel plaats om te studeren. Tijdens de tentamenperiodes hanteren ze zelfs ruimere openingstijden en zorgen ze voor extra studieplekken. Ondanks dit alles is het vaak ontzettend druk en kan niet iedereen hier een plekje vinden. Zorg dus dat je er vroeg bij bent, vroeg beginnen lijkt misschien niet zo fijn maar dit zorgt er ook voor dat je veel kan doen op een dag.

Locatie: Singel 425

Studieplekken in AmsterdamBoekmanstichting

Mocht het ’s ochtends al helemaal vol zitten in de universiteitsbibliotheek hebben we een mooie plek in de buurt voor je gevonden. Op slechts 7 minuten lopen zit de Boekmanstichting, een schatkamer van informatie over kunst, cultuur en maatschappij. Binnenin deze bibliotheek zit een studiezaal met 16 studeerplekken. Mocht deze zaal niet beschikbaar zijn kan je ook een afspraak maken om hier te komen studeren, hiervoor moet je wel even mailen.

Locatie: Herengracht 41

Coffee and Coconuts

Dit café aan de Ceintuurlaan was vroeger een bioscoop, hierdoor zijn er wel 3 verdiepingen waar je rustig kan werken of juist even goed kan relaxen. Het café is erg mooi ingericht en je zult je er dan ook snel thuis voelen. De koffie is er heerlijk en er zelfs een uitgebreide kaart met super lekkere en biologische gerechten. Net als bij andere studieplekken is het hier ook belangrijk dat je er op tijd bent, in de middag kan het nog wel eens aardig druk worden.

Locatie: Ceintuurlaan 282-284

Studieplekken in Amsterdam
Anne & Max

Een lunchroom waar je supergoed kan werken en studeren, wat wil je nog meer? Net zoals Coffee and Coconuts zul je je hier snel thuis voelen door de huiselijke sfeer. Naast de grote tafels waar je met vrienden aan kan studeren zijn er ook plekken waar je in eentje gefocust kan werken. Tussen het studeren door kan je hier ook heerlijke lunchen of even tot rust komen met een kop koffie of thee. Wat deze plek helemaal fijn maakt is dat Anne & Max drie Vovestigingen hebben in Amsterdam.

Locatie: Tollensstraat 57 Y, Oostelijke Handelskade 1001 en Amstelveenseweg 196

The Student Hotel

Misschien is dit een locatie waar je zelf niet zo snel aan zal denken maar toch is het een ideale studeerplek. Zeker tijdens tentamenweken biedt The Student Hotel (TSH) veel verschillende studeerplekken aan. Er is goede WiFi, lekkere koffie en genoeg plek om tussen het studeren in even lekker tot rust te komen. Doordat het een hotel is kan je vaak ook nog eens lekker lang doorstuderen, in tentamenperiodes zelfs 24 uur per dag! Goed om te weten is dat TSH twee locaties heeft in Amsterdam, een in het centrum en een in Amsterdam-West.

Locatie: Wibautstraat 129 en Jan van Galenstraat 335

Er zijn dus veel studieplekken in Amsterdam te vinden. Kom je er tijdens het studeren achter dat het vak toch moeilijker is dan gedacht? Studentvoorstudent heeft een breed aanbod tutoren die jou kunnen helpen. Leer de stof niet alleen, maar zorg dat je de tijd zo effectief mogelijk gebruikt met hulp van een student die het vak al heeft afgerond. Bekijk het aanbod van tutoren:

Bekijk het aanbod

/ 4 december 2019 / door Siep van Studentvoorstudent

Meer blogs

Meer blogs
op kamers
26 augustus 2020 - door Studentvoorstudent
Op kamers, wat heb je nodig?
handige gadgets
15 juli 2020 - door Renee van Studentvoorstudent
Handige gadgets voor studenten
afgestudeerd
1 juli 2020 - door Renee van Studentvoorstudent
Afgestudeerd! Maar wat nu?