studieplekken in nijmegen

Beste studieplekken in Nijmegen

De universiteitsbibliotheek, dé ideale plek om de stof voor je aankomende toets of tentamen er goed in te stampen. Er is stilte, veel werkplekken en weinig prikkels die je afleiden. Maar je bent niet de enige die denkt dat de UB een goede plek om te studeren is. Honderden studenten en scholieren gaan naar de UB om te leren. Vooral tijdens de tentamenperiode of de examens is het gezellig druk in de bibliotheek. Als je er niet in de vroege uurtjes al bij bent, is er een grote kans dat je geen plek kan vinden in de stilteruimtes. De vraag is dan, waar moet je nu heen? De UB is niet de enige fijne plek om te studeren. Hieronder noemen wij een paar aangename studieplekken in Nijmegen, zodat jij altijd een plek hebt om te studeren.
studieplekken in nijmegenBibliotheek Mariënburg

Midden in het centrum, in de oude vertrouwde bibliotheek van Nijmegen, schenken ze de heerlijkste koffie en kan je in alle rust studeren. Er zijn veel werkplekken in deze bibliotheek, je kan er alleen focussen of studeren met vrienden. In de bibliotheek zit het café Coffeelovers, waar je naast die heerlijke koffie ook smoothies, thee, taartjes en lunch kunt halen. De combinatie van de heerlijkste specialiteiten en de rustgevende, inspirerende omgeving maakt bibliotheek Mariënburg een van de fijnere studieplekken in Nijmegen.

Doppio Espresso Nijmegen

Doppio Espresso heeft alles wat jij nodig hebt om een lange dag buitenshuis te leren. Het is centraal gelegen in Nijmegen en heeft genoeg plekken om te zitten. Je kan plaatsnemen aan de lange leestafel en gebruik maken van de goede service van het personeel. Naast goede koffie en lekkere broodjes hebben ze ook Wi-Fi en stopcontacten. Wat wil je nog meer!

Bhalustudieplekken in nijmegen

Een rustige maar gezellige sfeer, dat is wat je vindt bij Bhalu. Het personeel is vriendelijk en zorgt ervoor dat jij de lekkerste koffie of thee hebt tijdens het studeren. Bij Bahlu kan je heerlijk lunchen, met 100% biologische producten. De variatie in grotere en kleine tafels geven je de kans om met vrienden te studeren, of alleen te focussen. Ben je na een lange dag studeren helemaal gaar? Dan kan je bij Bhalu meteen een yogales meepakken voordat je naar huis gaat.

­Kattencafé Balthazar

Ben jij iemand die wat beter tegen prikkels kan tijdens het studeren en hou je dan toevallig ook nog van katten? Dan moet je een keer naar het kattencafé Balthazar. Hier kan je buitenshuis studeren, maar toch een huiselijke sfeer behouden. Kattencafé Balthazar is een van de gezelligere studieplekken in Nijmegen! Naast een lekker kopje koffie of thee, lopen hier zeven katten rond die jouw studiedag een stuk leuker maken.

studieplekken in nijmegenCrudo

Een goed sfeertje en gratis Wi-Fi. Bij café Crudo is je studiedag buitenshuis een succes. Naast studeren kan je hier genieten van de gezondste biologische drinks & food! Van heerlijke groente- en fruit-smoothies tot de lekkerste slow-juices. Alles is hier niet alleen veganistisch, maar ook gluten-, lactose- en suikervrij! Deze hotspot is perfect voor een gezond dagje studeren.

Thuis

Genoeg stopcontacten, goede Wi-Fi en plek zat. Als je thuis gaat studeren ben je hier zeker van. Studeren in je eigen huis heeft meerdere voordelen. De koffie of thee is een stuk goedkoper en met slecht weer hoef je de deur niet uit. Als er meer mensen thuis zijn, zoek dan een rustige kamer op, of vraag of ze je willen helpen met de stof door je bijvoorbeeld te overhoren.

Er zijn dus meer studieplekken in Nijmegen te vinden. Kom je er tijdens het studeren achter dat het vak toch moeilijker is dan gedacht? Studentvoorstudent heeft een breed aanbod tutoren die jou kunnen helpen. Leer de stof niet alleen, maar zorg dat je de tijd zo effectief mogelijk gebruikt met hulp van een student die het vak al heeft afgerond. Klik hier voor het aanbod.

/ 10 april 2019 / door Janice van Studentvoorstudent

Meer blogs

Meer blogs
motivatieproblemen
26 juni 2019 - door Janice van Studentvoorstudent
Motivatieproblemen, wat nu?
projectgroep
19 juni 2019 - door Janice van Studentvoorstudent
Effectief werken met je projectgroep
inrichten studentenkamer
12 juni 2019 - door Janice van Studentvoorstudent
Het inrichten van jouw studentenkamer