Studieplekken in Nijmegen

Beste studieplekken in Nijmegen

De universiteitsbibliotheek, dé ideale plek om de stof voor je aankomende toets of tentamen er goed in te stampen. Er is stilte, veel werkplekken en weinig prikkels die je afleiden. Maar je bent niet de enige die denkt dat de UB een goede plek om te studeren is. Honderden studenten en scholieren gaan naar de UB om te leren. Vooral tijdens de tentamenperiode of de examens is het gezellig druk in de bibliotheek. Als je er niet in de vroege uurtjes al bij bent, is er een grote kans dat je geen plek kan vinden in de stilteruimtes. De vraag is dan, waar moet je nu heen? De UB is niet de enige fijne plek om te studeren. Hieronder noemen wij een paar aangename studieplekken in Nijmegen, zodat jij altijd een plek hebt om te studeren.

Doppio Espresso Nijmegen

Studieplekken in nijmegen - doppio

Doppio Espresso heeft alles wat jij nodig hebt om een lange dag buitenshuis te leren. Het is centraal gelegen in Nijmegen en heeft genoeg plekken om te zitten. Je kan plaatsnemen aan de lange leestafel en gebruik maken van de goede service van het personeel. Naast goede koffie en lekkere broodjes hebben ze ook Wi-Fi en stopcontacten. Wat wil je nog meer!

Bibliotheek Mariënburg

Midden in het centrum, in de oude vertrouwde bibliotheek van Nijmegen, schenken ze de heerlijkste koffie en kan je in alle rust studeren. Er zijn veel werkplekken in deze bibliotheek, je kan er alleen focussen of studeren met vrienden. In de bibliotheek zit het café Coffeelovers, waar je naast die heerlijke koffie ook smoothies, thee, taartjes en lunch kunt halen. De combinatie van de heerlijkste specialiteiten en de rustgevende, inspirerende omgeving maakt bibliotheek Mariënburg een van de fijnere studieplekken in Nijmegen.

Bhalu

Een rustige maar gezellige sfeer, dat is wat je vindt bij Bhalu. Het personeel is vriendelijk en zorgt ervoor dat jij de lekkerste koffie of thee hebt tijdens het studeren. Bij Bahlu kan je heerlijk lunchen, met 100% biologische producten. De variatie in grotere en kleine tafels geven je de kans om met vrienden te studeren, of alleen te focussen. Ben je na een lange dag studeren helemaal gaar? Dan kan je bij Bhalu meteen een yogales meepakken voordat je naar huis gaat.

­Kattencafé Balthazar

Studieplekken in nijmegen - kattencafé

Ben jij iemand die wat beter tegen prikkels kan tijdens het studeren en hou je dan toevallig ook nog van katten? Dan moet je een keer naar het kattencafé Balthazar. Hier kan je buitenshuis studeren, maar toch een huiselijke sfeer behouden. Kattencafé Balthazar is een van de gezelligere studieplekken in Nijmegen! Naast een lekker kopje koffie of thee, lopen hier zeven katten rond die jouw studiedag een stuk leuker maken.

Crudo

Een goed sfeertje en gratis Wi-Fi. Bij café Crudo is je studiedag buitenshuis een succes. Naast studeren kan je hier genieten van de gezondste biologische drinks & food! Van heerlijke groente- en fruit-smoothies tot de lekkerste slow-juices. Alles is hier niet alleen veganistisch, maar ook gluten-, lactose- en suikervrij! Deze hotspot is perfect voor een gezond dagje studeren.

Fika kantoor

Fika, het hippe Scandinavische  lunchtentje, je kent het vast wel. Voor €5,75 eet je er een lekker smørrebrødje en voor €2,95 drink je er een verse vruchtensap bij. Maar wist je ook dat naast dit gezellige lunchtentje het Fika kantoor zit? In het Fika kantoor hebben ze verschillende flexplekken gemaakt waar je gratis kan werken. Reserveren is niet nodig! Tussen 8:30 en 17:30 kan jij hier werken op een van de productiefste studieplekken in Nijmegen.

Studieplekken in nijmegen - fika

Thuis

Genoeg stopcontacten, goede Wi-Fi en plek zat. Als je thuis gaat studeren ben je hier zeker van. Studeren in je eigen huis heeft meerdere voordelen. De koffie of thee is een stuk goedkoper en met slecht weer hoef je de deur niet uit. Als er meer mensen thuis zijn, zoek dan een rustige kamer op, of vraag of ze je willen helpen met de stof door je bijvoorbeeld te overhoren.

Samenvattend zijn er dus meer dan genoeg studieplekken in Nijmegen te vinden. Ik ben wel benieuwd; wat is de reden waarom je op zoek bent naar studieplekken in Nijmegen? Waarschijnlijk om je tentamen te halen of je scriptie te nailen! Ook al heb je o zo’n fijne studieplek, kan je alsnog moeite hebben met dat tentamen statistiek of recht. Blijf er niet te lang alleen mee lopen en schakel hulp in. Op Studentvoorstudent staan er 1.500+ studenten voor je klaar die het betreffende vak hebben afgerond met minimaal een 7 en je graag (bij) les geven als tutor. Bekijk de tutoren bij jou in de buurt, maak gratis kennis via de chatfunctie en wie weet zit je straks sámen in het Fika kantoor te knallen!

De Hotspotkaart van Nijmegen

Hotspots van nijmegen

Al dat harde werk mag zeker beloond worden met een leuk uitje. Benieuwd wat Nijmegen allemaal te bieden heeft? In de gratis Hotspotkaart van Nijmegen vind je de leukste en meest originele plekken om lekker te eten, drinken, stappen en te ontspannen. Weet jij bijvoorbeeld waar de lekkerste kaasbar van Nijmegen zit of waar je voor een prikkie een e-chopper huurt? De Hotspotkaart vertelt het je allemaal! Ook is hij voorzien van een handige plattegrond om  jouw route in de stad gemakkelijk uit te stippelen.

Ik wil de gratis Hotspotkaart

Veel plezier in deze sfeervolle stad!

, / 10 april 2019 / door Juliette van Studentvoorstudent

Download nu

De gratis Hotspotkaart van Nijmegen

Meer blogs

Meer blogs
Hotspotkaart Amsterdam
24 februari 2022 - door Evie
Wat te doen in Amsterdam?
Hotspotkaart Nijmegen
16 februari 2022 - door Janne
Wat te doen in Nijmegen?