anti-kater tips

De beste anti-kater tips voor jou!

Gezellig een avond in de kroeg, samen met vrienden of vriendinnen en heel veel bier. Hier en daar komt een shot tequila voorbij en er wordt met z’n alle meegezongen: ‘’feel the rain on your skin! No one else can feel it for you!..’’. Je gaat rollend naar huis en belandt met je schoenen nog aan in je bed. De volgende ochtend word je wakker met een mond zo droog als een woestijn en knallende koppijn. Om het nog wat leuker te maken komt er aan het einde van de middag ook nog een misselijk gevoel bij. Dit klinkt natuurlijk heel aantrekkelijk, maar dit kan vast nóg beter! Wij hebben voor jou anti-kater tips die jij kan gebruiken voor, tijdens en na het stappen.
 Anti kater tipsEen kater

Maar wat is een kater nou eigenlijk precies? Een kater ontstaat voor het grootste deel uit vochtverlies. Je voelt je slap, moe, misselijk en je hebt last van hoofdpijn. Bij het drinken van alcohol stimuleert je lichaam de vochtafdrijving. Het zorgt ervoor dat de nieren teveel water uitscheiden waardoor er een waterachtige urine ontstaat. Dit zorgt voor veel vochtverlies en is de oorzaak van het slap voelen en je droge mond. Ook irriteert alcohol je maagslijmvlies. Daardoor voel je je zo misselijk de volgende dag. De afbraak van alcohol zorgt ook voor de vorming van acetaldehyde. Dit is een giftige stof die die nare hoofdpijn veroorzaakt.

Anti-kater tips

Dat alcohol slecht voor je is wisten de meeste mensen al. Maar wat kan je nu doen om de kater zo klein mogelijk te maken? Hier zijn wat anti-kater tips:

Anti kater tipsUitdroging is de grootste boosdoener. Wat kan je daartegen doen? Water drinken. Zorg ervoor dat je tijdens en na het drinken van alcohol voldoende water binnenkrijgt.

Wissel gedurende de avond een keer het bier om voor een glas cola (of andere frisdrank).

Bij de afbraak van alcohol in je lichaam is moet je de suikers weer op peil krijgen, vooral je lever heeft veel suikers nodig. Als je wakker wordt met een kater is het slim om eten en drinken met veel suikers te nuttigen. Denk bijvoorbeeld aan cola en sportdranken. Door het hoge niveau cafeïne in deze dranken wordt je ook alerter. Eet een eetlepel suiker voordat je gaat slapen. Het geeft je lichaam energie terwijl je slaapt en zal zo niet alleen je kater verminderen, maar ook de hersenschade beperken.

Een goed ontbijt doet wonderen. Vaak ben je misselijk en wil je het liever overslaan, maar dit is juist belangrijk. Eet fruit, toast en eieren om je maag te kalmeren. Ook is wat geraspte gember in je thee een wondermiddel voor het tot rust brengen van je maag. Vermijd hier vet eten en drink vooral geen kruidenthee. Dit vertraagt de afbraak van alcohol.

Vermijd paracetamol. Dit medicijn in combinatie met alcohol is slecht voor je lever en nieren. Uitdroging is een groot gevolg bij het drinken van alcohol en ook een van de oorzaken van je hoofdpijn. Again: drink veel water! Doe dit gedurende de hele dag door.

Beweging in de frisse lucht doet wonderen. Alleen maar in je bed of op de bank liggen zal je hoofdpijn alleen maar erger maken. Ga een stukje wandelen of loop naar de supermarkt voor een banaan. Het helpt mee met de afbraak van alcohol en ontgift je lichaam.

Door deze anti-kater tips is je kater eindelijk minder bij het studeren, maar bepaalde vakken zijn nog steeds erg lastig. Bij Studentvoorstudent hebben we een breed aanbod tutoren die jou kunnen helpen met de vakken waar je moeite mee hebt. Bekijk het aanbod van kwalitatieve tutoren.

Bekijk het aanbod

/ 22 mei 2019 / door Studentvoorstudent

Meer blogs

Meer blogs
afgestudeerd
1 juli 2020 - door Renee van Studentvoorstudent
Afgestudeerd! Maar wat nu?
Overzichtelijke kledingkast
17 juni 2020 - door Renee van Studentvoorstudent
In 6 stappen een overzichtelijke kledingkast
scriptieverdediging
3 juni 2020 - door Renee van Studentvoorstudent
Nail je scriptieverdediging!