Verveling

De hele dag thuis? Dit kun je doen als de verveling toeslaat

Als de scholen dicht zijn, je sportschool en favoriete café gesloten zijn, dan zitten de meeste mensen thuis en dan begint de verveling al gauw. Voor enkele dagen is dat niet erg, maar als je drie weken thuis moet zitten, dan weet je al snel niet meer wat je kunt doen. De hele dag op je telefoon zitten is niet alleen saai, maar ook niet zo gezond. Nu zijn er veel activiteiten die jij gewoon vanuit huis kan doen als de verveling toeslaat.

Wandelen

Wandelen

Wandelen klinkt voor sommige mensen saai, maar het kan erg leuk zijn en is super gezond. Dit is misschien niet vanuit huis, maar het is toch een leuke activiteit. Je kunt een rondje om je huis lopen, maar ook naar het bos gaan. Na een paar keer wandelen kan het saai worden, doordat je de omgeving al kent. Stippel een nieuwe route uit en ga op pad. Hoogstwaarschijnlijk ken je nog niet alle leuke buurtjes in je stad en tijdens een wandeling kan je alles rustig bekijken. Kijk eens op ANWB naar leuke wandelroutes. Je kan ook Pokémon Go spelen terwijl je wandelt, zo combineer je wandelen met een interactief spel.

Verveling

Lezen

Wanneer is de laatste keer dat je vrijwillig een boek hebt uitgelezen? Waarschijnlijk weet je daar het antwoord niet op, terwijl het lezen van een boek erg leuk kan zijn. Je hebt vast wel de films The Kissing Booth, Hunger Games of The Maze Runner gezien en al deze films zijn gebaseerd op een boek. Er zijn veel verschillende genres en onderwerpen waarover je kunt lezen. Wil je meer leren over deze tijd dan is “21 lessen voor de 21ste eeuw” van Yuval Noah Harari een aanrader. Houd je meer van thrillers, dan heb “Stil maar” van Carla Kovach binnen no-time uitgelezen! Je hoeft tegenwoordig niet naar de boekenwinkel of bibliotheek om een boek uit te kiezen, maar ook online zijn de meeste boeken te vinden. Sommige e-books zijn gratis te downloaden en te lezen, dus er is geen excuus meer.

Verveling

Gamen en spellen spelen

Ga met je familie 30 Seconds spelen of speel Keezen met vrienden. Wedden dat jullie moeten lachen om elkaar. Met je vrienden kan je ook Exploding Kittens spelen of Cards Against Humanity. Sommige hebben vast een playstation, xbox, Wii of een Switch thuis. Ga lekker dansen met Just Dance, speel Super Mario Party of speel weer ouderwets Call of Duty. Ook op je telefoon is er keuze zat, dus neem een kijkje in de Google Playstore of de App Store. Het leuke aan gamen is, dat je het ook online met vrienden kunt doen.

Yoga

Thuis sporten

Helaas kunnen we niet blijven eten zonder te bewegen. Soms heb je echt geen zin of kan je niet naar de sportschool gaan. Dan thuis sporten de oplossing. De actieve sporters kunnen een zwaar voorwerp pakken en daarmee trainen. Als je niet je hele huis overhoop wil halen, dan zijn squats en lunges voorbeelden van oefeningen die je kunt doen. Je kunt ook enkele keren de trap op- en afrennen met een zwaar voorwerp of gebruik de muren om een wall sit uit te voeren. Als je thuis werkt dan is het ook goed om even staand te werken, want zo ben je niet alleen productiever, maar je verbrandt er ook calorieën mee!

Puzzelen

Puzzelen klinkt als iets wat alleen ouderen doen, maar dit is alles behalve waar. Kruiswoordpuzzels, sudoku’s en woordzoekers kunnen namelijk best lastig en leuk zijn. “Waar is Wally?” is er zelfs in 360 graden en er zijn legpuzzels van wel 40.320 stukjes. Je gaat dus echt geen last krijgen van verveling tijdens het puzzelen. Op de Switch heb je ook verschillende puzzels zoals de “Professor Layton” reeks, Dr. Kawashima’s Brain Training en Mario Party 8. Je kan ook de hulp inschakelen van je vrienden en familie en probeer niet meteen naar de antwoorden te kijken.

Online bijles geven

Je hebt vast wel vakken waarin je erg goed in bent. Waarom zet je jouw kennis niet in om een andere student of scholier te helpen? Zo kan jij als tutor andere mensen helpen en een aardig zakcentje verdienen. Bijles geven zorgt ook weer voor sociaal contact en je kan ook gewoon vanuit huis bijles geven. Lees hier onze blog over de voordelen van online bijles. Ben je overtuigd en wil je een tutor worden? Meld je als tutor aan.

Nieuwe dingen leren

Leren hoeft echt niet saai te zijn. Wil je meer weten over hoe het immuunsysteem werkt, hoe je wiskunde berekeningen moet uitvoeren of heb je altijd al een extra taal willen leren? Al deze extra kennis brengt voordelen met zich mee, zoals het vergroten van de kans op een baan. Het kan zijn dat je SPSS wil gebruiken voor je onderzoek, maar dat je niet weet hoe het programma werkt. Bij Studentvoorstudent vind je een breed aanbod van kwalitatieve tutoren in meer dan 1000 onderwerpen. Dit zijn talen, middelbare schoolvakken, studievakken en skills als programmeren in Python. Heb je moeite met een vak of wil je de tijd benutten om een extra vak/onderwerp te leren, bekijk het uitgebreide aanbod van tutoren in heel Nederland.

Bekijk het aanbod

/ 19 maart 2020 / door Inge van Studentvoorstudent

Meer blogs

Meer blogs
op kamers
26 augustus 2020 - door Studentvoorstudent
Op kamers, wat heb je nodig?
handige gadgets
15 juli 2020 - door Renee van Studentvoorstudent
Handige gadgets voor studenten
afgestudeerd
1 juli 2020 - door Renee van Studentvoorstudent
Afgestudeerd! Maar wat nu?