goedkoop reizen door europa

Goedkoop reizen door Europa!

Wil je een keer wat anders dan Nederland zien, even lekker weg van thuis om andere culturen te ontdekken of gewoon op zoek naar het lekkere weer. Maar heb je weinig geld voor dure vakanties? Wij hebben voor jou wat plekjes in Europa waar je geweest moet zijn! Ook hebben we wat tips om goedkoop te reizen door Europa, handig!
Boedapest (Hongarije)Goedkoop reizen door europa

Boedapest kennen de meeste studenten wellicht van het festival Sziget. Maar niet alleen als je naar het festival gaat moet je een bezoekje aan Boedapest brengen. De Hongaarse hoofdstad is ongetwijfeld een leuke en vooral goedkope stad! Vanaf 8 euro heb je al een hotel en voor maar 1,90 euro heb je al een biertje in een van de gezellige cafeetjes. Als je nog energie hebt in de ochtend is een echte aanrader om de Gellértberg te beklimmen, zo heb je gratis een prachtig uitzicht. Daar bovenop kan je hier ook nog een van de grootste badhuizen van Europa vinden!

Dublin (Ierland)

In Dublin zijn er genoeg dingen die je gedaan moét hebben, die ook nog weinig geld kosten. Zo kan je fietsen door het gigantische en mooie Phoenix Park of picknicken in het St. Stephen’s Green Park. Vanaf een uur of drie begint het op de terrassen gezellig druk te worden en kan je genieten van een Guiness biertje. Ook kan je winkelen in de twee grote winkelstraten (Henry Street en Grafton Street). Ierland staat bekend om de pub-cultuur, dus bezoek deze zeker! Er is vaak live muziek, mensen dansen en heerlijke drankjes. Wat wil je nog meer?

goedkoop reizen door europaRiga (Letland)

Riga staat op nummer drie van goedkope vakantiebestemmingen in Europa. Voor de prijs van één ritje in de Londen Eye, kan je maar liefst twee nachtjes slapen in het Tiger Hostel in Riga! Je kan hier gezellig op het terras een drankje doen of s ’avonds naar een café. Ben je moe van al dat lopen? Dan kan je voor 5 euro 48 uur lang reizen met het openbaar vervoer. Handig zo’n ‘’gratis’’ OV!

Berlijn (Duitsland)

Ondanks dat Duitsland naast de deur ligt, vergeten sommige hoe leuk Berlijn is. Het is goedkoop en er zijn super veel dingen te zien! Zo kan je naar Potsdamer Platz, een belangrijk verkeersknooppunt tijdens de Tweede Wereldoorlog, of een wandeling maken langs de lange Unter den Linden. Elke zondag is er in Berlijn ook een vlooienmarkt te vinden, waar ze allemaal typisch Berlijnse dingen aanbieden. Voor het nachtleven heb je grote clubs en gezellige barretjes waar je de nacht kan volbrengen.

Tips

Nog wat handige tips voor goedkoop reizen door Europa:Goedkoop reizen door Europa!

  • Door naar een niet-typisch vakantieland te reizen voor je vakantie, bespaar je een hoop geld. Bekende bestemmingen hebben de omzet nodig van toerisme waardoor alles erg duur is. Minder bekende plekken hebben ook hun charme en zijn een stuk goedkoper.
  • Vliegtickets kunnen erg prijzig zijn, soms is het zelfs duurder dan je vakantie zelf! Gebruik een ander vervoersmiddel. Ga bijvoorbeeld interrailen. Ook zijn er verschillende busmaatschappijen die jou voor een goedkope prijs naar jouw bestemming rijden (denk aan Flixbus, IDbus of Eurolines). Als je met de bus reist, neem dan genoeg water en eten mee. Wees op tijd en zorg dat je je ticket bij de hand hebt!
  • Elke dag buiten de deur eten is duur, kook daarom je eigen eten in je hostel of Airbnb. Geen zin om thuis te zitten? Maak sandwiches en eet op het strand of in het park!
  • Cultuur snuiven hoeft niet duur te zijn, veel musea zijn op een bepaalde dag in de week gratis. Vergeet niet je studentenkaart mee te nemen, bij veel musea krijg je hiermee korting!
  • Leef zoveel mogelijk als een local! Juist de toeristische plekjes zijn duur! Vraag aan inwoners wat hun favoriete plekjes zijn in plaats van TripAdvisor te volgen.

Meer tijd overhouden voor reizen? Plan je studietijd goed in. Bij Studentvoorstudent is er altijd een tutor die jou wilt helpen met de vakken die jij lastig vindt. Bekijk het aanbod van tutoren:

Bekijk het aanbod

/ 16 oktober 2019 / door Janice van Studentvoorstudent

Meer blogs

Meer blogs
op kamers
26 augustus 2020 - door Studentvoorstudent
Op kamers, wat heb je nodig?
handige gadgets
15 juli 2020 - door Renee van Studentvoorstudent
Handige gadgets voor studenten
afgestudeerd
1 juli 2020 - door Renee van Studentvoorstudent
Afgestudeerd! Maar wat nu?