Hoe verhoog ik mijn algemene kennis?

Hoe verhoog ik mijn algemene kennis?

Als je regelmatig een pubquiz doet of diepe gesprekken voert, dan heb je algemene kennis nodig. Wat speelt er momenteel allemaal op het gebied van politiek, mode of celebrities? Vaak wordt algemene kennis gekoppeld aan intelligentie, maar het kan ook helpen bij probleemoplossend denken. Weet jij bijvoorbeeld welke kleuren in de vlag van Brazilië zitten of voor welk team Max Verstappen racet? Algemene kennis is dus niet alleen handig als je meedoet aan quiz waarbij je een half miljoen kan winnen. Maar hoe verhoog je jouw algemene kennis nou eigenlijk?

Algemene kennis

Kijk TV

Als je regelmatig televisie kijkt, dan krijg je veel nieuwe informatie. Je hoeft niet alleen naar het nieuws te kijken, maar ook entertainment programma’s kunnen je algemene kennis verhogen. Programma’s zoals “Keuringsdienst van Waarde”, “Jinek” en “Weet ik veel” behandelen elke keer weer nieuwe onderwerpen. Doe een keer mee met spelprogramma’s als “De Slimste Mens” en test meteen hoe goed je algemene kennis is.

Lees of bekijk het nieuws

Het nieuws wordt veelvuldig besproken en het wordt vaak gewaardeerd als je weet wat er in de omgeving speelt. In een krant kan je ook lezen over sport of de nieuwste veranderingen binnen een groot bedrijf. Het nieuws kan je ook via social media volgen als je geen abonnement op een krant wil of als je nooit de tv aan hebt staan. Weet je bijvoorbeeld wie de eerste man op de maan was of uit welk land Conchita Wurst komt die het Eurovisie Songfestival had gewonnen?

Raadpleeg websites

Google beantwoordt al je vragen, maar kan er ook meteen voor zorgen dat je veel dieper ingaat op een bepaald onderwerp. Wil je alles weten over het Engelse koningshuis of over de rol van muziek in de maatschappij? Zoek naar Massive Online Open Courses (MOOCs) of maak gratis een account aan bij bijvoorbeeld Google Werkplaats, Hubspot of Coursera. Er zijn ook veel Tedtalks beschikbaar over diverse onderwerpen en ook op YouTube staan genoeg tutorials. Je kan zelf kiezen hoeveel tijd je wil besteden aan een specifiek onderwerp en zo kan je dus ook in een korte tijd over verschillende domeinen leren.

Hoe verhoog ik mijn algemene kennis - lees boeken

Lees boeken

Boeken lezen is de ideale manier om je algemene kennis te vergroten. Of je nou kiest voor een spannend en meeslepend boek, een wetenschappelijk boek of een biografie van jouw grote sportheld. Je steekt er zeker wat van op. Het geeft je inzichten, je ziet de wereld vanuit een ander perspectief of vergroot je kennis met feitelijke weetjes. Overal op internet zijn lijstjes te vinden met aanraders en top boeken, voor ieder wat wils.

Doe mee aan pubquizzen

Meedoen aan een pubquiz is dé manier om je algemene kennis te verhogen. Trommel je vrienden op en doe mee aan de pubquiz over High School Musical, liefde of raad allerlei popnummers. Kijk eens bij een kroeg in de buurt of organiseer er thuis een. Wie uit je team weet het meeste over de entertainment branche en wie is de echte sportfanaat? Wie heeft er echt een talenknobbel en wie houdt alle nieuwe uitvindingen bij? Algemene kennis is voor iedereen anders en er is dus ook geen snelle manier om het te krijgen.

Volg vakken

Hoe verhoog ik mijn algemene kennis - volg vakken

Tijdens je schoolcarrière leer je veel over verschillende vakken. Op de middelbare school krijg je bijvoorbeeld vakken als scheikunde of aardrijkskunde en op je vervolgstudie krijg je juist meer inhoudelijke vakken. De informatie die je leert tijdens je studie helpt zeker bij het verhogen van je algemene kennis, maar een mens is natuurlijk nooit uitgeleerd! Bij Studentvoorstudent kan je daarom meer leren over bijvoorbeeld Wiskunde of een van de 1.000+ andere onderwerpen.

Ik hoor je denken ‘maar hoe werkt dat dan?’.  Dit gaat heel makkelijk; door (bij)les te volgen van een tutor die je zélf uitkiest verhoog je samen jouw algemene kennis naar een master niveau! Zoek het onderwerp waarover je meer wil leren, filter op tutoren die in jouw omgeving wonen, stuur een chatbericht om elkaar gratis te leren kennen en boek je (bij)les. Vind je het in deze tijd fijner om online (bij)les te volgen, dat kan natuurlijk ook altijd. Nog een leuk weetje: al onze tutoren zijn gescreend en hebben het betreffende vak afgerond met minimaal een 7. Ook bevinden ze zich door heel Nederland en zijn onze klanten erg tevreden. Zo worden de tutoren beoordeeld met een 9.6! Ben jij er klaar voor om je algemene kennis naar een nog hoger niveau te tillen? Bekijk dan snel hoe jij jouw algemene kennis gaat verhogen.

Test je algemene kennisTest je algemene kennis

Benieuwd naar het niveau van jouw algemene kennis? Met de gratis algemene kennisquiz test je jouw kennis en breid je jouw algemene kennis uit! De quiz bestaat uit zestig vragen over diverse onderwerpen. Je kunt de quiz in je eentje spelen, maar het is nóg leuker om dit te doen met vrienden of familie. In de quiz vind je;

  • de spelregels;
  • een boodschappenlijstje voor een gezellig kennisquizavond;
  • een scoreblad;
  • en natuurlijk alle vragen en antwoorden.

Ik wil de gratis quiz

Veel plezier met spelen!

 

, , / 16 april 2020 / door Inge van Studentvoorstudent

Download nu

De gratis algemene kennisquiz

Meer blogs

Meer blogs
Hotspotkaart Amsterdam
24 februari 2022 - door Evie
Wat te doen in Amsterdam?
Hotspotkaart Nijmegen
16 februari 2022 - door Janne
Wat te doen in Nijmegen?