Hoe verhoog ik mijn algemene kennis?

Als je regelmatig een pubquiz doet of diepe gesprekken voert, dan heb je algemene kennis nodig. Wat speelt er momenteel allemaal op het gebied van politiek, mode of celebrities? Vaak wordt algemene kennis gekoppeld aan intelligentie, maar het kan ook helpen met probleemoplossend denken. Weet jij bijvoorbeeld welke kleuren in de vlag van Brazilië zitten of voor welk team Max Verstappen racet? Algemene kennis is dus niet alleen handig als je meedoet aan quiz waarbij je een half miljoen kan winnen. Maar hoe verhoog je jouw algemene kennis nou eigenlijk?
Algemene kennis
Kijk TV

Als je regelmatig televisie kijkt, dan krijg je veel nieuwe informatie. Je hoeft niet alleen naar het nieuws te kijken, maar ook entertainment programma’s kunnen je algemene kennis verhogen. Programma’s zoals “Keuringsdienst van Waarde”, “Jinek” en “Weet ik veel” behandelen elke keer weer nieuwe onderwerpen. Doe een keer mee met spelprogramma’s als “De Slimste Mens” en test meteen hoe goed je algemene kennis is.

Lees of bekijk het nieuws

Het nieuws wordt veelvuldig besproken en wordt vaak gewaardeerd als je weet wat er in de omgeving speelt. In een krant kan je ook lezen over sport of de nieuwste veranderingen binnen een groot bedrijf. Het nieuws kan je ook via social media volgen als je geen abonnement op een krant wil of als je nooit de tv aan hebt staan. Weet je bijvoorbeeld wie de eerste man op de maan was of uit welk land Conchita Wurst komt die het Eurovisie Songfestival had gewonnen?

Raadpleeg websitesAlgemene kennis

Google beantwoordt al je vragen, maar kan er ook meteen voor zorgen dat je veel dieper ingaat op een bepaald onderwerp. Wil je alles weten over het Engelse koningshuis of over de rol van muziek in de maatschappij? Zoek naar Massive Online Open Courses (MOOCs) of maak gratis een account aan bij bijvoorbeeld Google Werkplaats, Hubspot of Coursera. Er zijn ook veel Tedtalks beschikbaar over diverse onderwerpen en ook op YouTube staan genoeg tutorials. Je kan zelf kiezen hoeveel tijd je wil besteden aan een specifiek onderwerp en zo kan je dus ook in een korte tijd over verschillende domeinen leren.

Lees boeken

Boeken lezen is de ideale manier om je algemene kennis te vergroten. Of je nou kiest voor een spannend en meeslepend boek, een wetenschappelijk boek of een biografie van jouw grote sportheld. Je steekt er zeker wat van op. Het geeft je inzichten, je ziet de wereld vanuit een ander perspectief of vergroot je kennis met feitelijke weetjes. Overal op internet zijn lijstjes te vinden met aanraders en top boeken, voor ieder wat wils.

Doe mee aan pubquizzen

Meedoen aan een pubquiz is dé manier om je algemene kennis te verhogen. Trommel je vrienden op en doe mee aan de pubquiz over High School Musical, liefde of raad allerlei popnummers. Kijk eens bij een kroeg in de buurt of organiseer er thuis een. Wie uit je team weet het meeste over de entertainment branche en wie is de echte sportfanaat? Wie heeft er echt een talenknobbel en wie houdt alle nieuwe uitvindingen bij? Algemene kennis is voor iedereen anders en er is dus ook geen snelle manier om het te krijgen.

Vakken volgen

Tijdens je schoolcarrière leer je veel over verschillende vakken. Op de middelbare school krijg je bijvoorbeeld vakken als scheikunde of aardrijkskunde en op je vervolgstudie krijg je juist weer hele andere vakken. Wil jij deze kennis weet actueel maken, of wil jij je verdienen in een heel ander vak? Bij Studentvoorstudent vind je een breed aanbod van kwalitatieve tutoren in meer dan 1000 onderwerpen. Dit zijn talen, middelbare schoolvakken, studievakken en skills als programmeren in Python. Bekijk het uitgebreide aanbod van tutoren in heel Nederland en verhoog zo je (algemene) kennis.

Bekijk het aanbod

 

/ 16 april 2020 / door Inge van Studentvoorstudent

Meer blogs

Meer blogs
mimi-thian--VHQ0cw2euA-unsplash
25 november 2020 - door Inge van Studentvoorstudent
Hoe vind je een goede stage?
coin-1080535_1280
10 november 2020 - door Melle van Studentvoorstudent
How To: Besparen op je zorgverzekering
Planning maken
28 oktober 2020 - door Inge van Studentvoorstudent
Hoe maak ik een goede planning voor tentamens?