Hotel mama verlaten

Hotel mama verlaten

Het in elkaar flansen van goedkope maar toch voedzame maaltijden, het betalen van rekeningen, je studie en de huur van je kamer. Hotel mama verlaten gaat niet altijd over rozen, want het studentenleven kan best wel prijzig zijn. En naast de feestjes in de weekenden heb je nu ook doordeweeks de weg naar de kroeg ontdekt. Heel af en toe verlangen we wel een beetje terug naar de tijd dat dit allemaal nog voor ons betaald werd. Helaas zit dit er niet meer in als je het veilige nest oftewel ‘hotel mama’ hebt verlaten. De vrijheid en de zelfstandigheid die het hebben van een eigen stekkie met zich meebrengt is natuurlijk heerlijk, maar om niet telkens in de rode cijfers te eindigen aan het einde van de maand hebben we een aantal handige tips op een rijtje gezet.
Goedkope maaltijden

Hotel mama verlaten

Het is natuurlijk heerlijk dat je nu gewoon zelf kan bepalen wat je ‘s avonds eet, maar wel jammer dat je je boodschappen ook zelf moet betalen. Stiekem gaat er dan iedere maand toch een behoorlijk bedrag op aan je boodschappen. Door te letten op een paar kleine dingen kun je toch wat euro’s besparen op je boodschappen. Maar om te beginnen, doe geen boodschappen op een lege maag! Je komt dan met allemaal producten thuis die je helemaal niet wilde kopen.

TIPS: Lees de blogs budgetproof studentenreceptenbugetproof studentenrecepten 2.0 of neem een kijkje op de receptensite van het voedingscentrum. Als je de filter ‘budget’ aanvinkt vind je honderden recepten onder de €2,25 per persoon. Als je vervolgens de boodschappen gaat doen, haal dan de verse producten op de markt. Hier zijn de producten veel goedkoper. Zorg er dan wel voor dat je niet meer haalt dan dat je daadwerkelijk nodig hebt, want het is zonde als het bederft. Haal de overige boodschappen bij de goedkoopste supermarkt in jouw buurt en ben niet te beroerd om eens te bukken. Vaak liggen de A-merken op ooghoogte in de schappen en de budgetmerken een stuk lager. Mocht je nou echt geen keukenprins of -prinses zijn dan kun je nog altijd bij de HEMA aanschuiven voor een lekkere warme maaltijd voor een klein bedrag.

StudentenkortingenHotel mama verlaten

Er zijn zoveel bedrijven die werken met studentenkortingen, zoals kappers, bioscopen, restaurants, enz. Door simpelweg je geldige collegekaart of kortingspas te vertonen krijg je als student vaak een leuke korting. Toch zijn er zo weinig studenten die er daadwerkelijk gebruik van maken. Ik moet toegeven, ik ben er daar één van. Waar komt dat door? We vergeten het simpelweg. We worden er niet vaak genoeg mee geprikkeld en het zit hierdoor niet top of mind.

TIPS: Schrijf je in voor nieuwsbrieven van websites als studentenkorting.nl. Hier vind je naast algemene aanbiedingen ook aanbiedingen bij jou in de buurt. Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief word je vaker herinnerd aan de kortingen die je anders misloopt. Neem je studentenpas ten alle tijden mee al je de deur uitgaat en wen er aan om bij iedere aankoop eerst op de website te zoeken op het woord ‘studentenkorting’. Vaak schreeuwen bedrijven het niet van de daken dat ze werken met studentenkortingen.

On demand werken

Hotel mama verlaten

Als student kun je dus wel een extra zakcentje gebruiken, want laten we eerlijk zijn, ome DUO is ook niet meer zo gul als voorheen. Met het nieuwe leenstelsel is het er niet makkelijk op geworden, maar hoe past een bijbaantje nog in je drukke schema dat elke week weer anders is? Tegenwoordig moet alles om je heen snel gebeuren en hebben we allemaal een smartphone in onze broekzak. Hiermee staan we continue in verbinding met de hele wereld en door middel van platforms worden vraag en aanbod samengebracht. Lijkt je Tinderdate totaal niet op zijn profielfoto’s dan staat er binnen een paar klikken een Uber voor je neus. Ga je hals over kop verhuizen van een kleine studio naar een huis en krijg je de ruimtes niet gevuld? Even zoeken vanuit je luie stoel op marktplaats en je hebt binnen no time een mooie kast of bank. Dit kan natuurlijk ook met het vinden van een bijbaan.

TIP: Er zijn verschillende platforms waar bedrijven diensten in de horeca en retail aanbieden die door studenten kunnen worden afgenomen. Ideaal want zo kun je je eigen diensten bepalen, je hebt veel afwisseling in je werkzaamheden en door die variatie ontwikkel je nieuwe vaardigheden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op online platformen als YoungOnes, Temper of Youbahn.

SUPERTIP: Als je na het verlaten van hotel mama met deze tips nog steeds niet uit de rode cijfers komt dan kun je nog altijd bijles geven bij Studentvoorstudent. Bepaal je eigen uurtarief en werk altijd in de buurt. Interesse? Meld je via de onderstaande knop aan als tutor:

Meld je aan als tutor 

/ 26 februari 2020 / door Renee van Studentvoorstudent

Meer blogs

Meer blogs
op kamers
26 augustus 2020 - door Studentvoorstudent
Op kamers, wat heb je nodig?
handige gadgets
15 juli 2020 - door Renee van Studentvoorstudent
Handige gadgets voor studenten
afgestudeerd
1 juli 2020 - door Renee van Studentvoorstudent
Afgestudeerd! Maar wat nu?