Overzichtelijke kledingkast

In 6 stappen een overzichtelijke kledingkast

Opgeruimd staat netjes. Voor veel studenten is dit gezegde in de praktijk echter lastig waar te maken. Denk eens aan je kledingkast, elke keer als je de deur van die kast open doet word je weer herinnerd aan de chaos achter die deuren. Tijd om actie te ondernemen! Hoef je ook niet elke keer weer zo lang voor die kast te staan om kleren uit te zoeken.
1. Motivatie kweken
Overzichtelijke kledingkast

Het is niet het allerleukste werkje, maar dat betekent niet dat je het jezelf niet leuker kunt maken. Dus pak een goed glas wijn, je favoriete snack en zet je favoriete meeblèr-playlist op. Laat je buren maar lekker meegenieten.

2. Puinhoop maken

Dit is het allerleukste onderdeel van het opruimen van je kledingkast. Trek alles uit de kast en gooi het op een grote hoop op je bed. Even lekker een puinhoop maken. Dit betekent dat je dit klusje vandaag nog moet afmaken, want anders kun je niet met je favoriete serie op je bed ploffen.

3. Schoonmaken

Je hele kledingkast is leeg, het moment om even alle hoekjes en randjes schoon te maken. Dan is je kledingkast straks niet alleen geordend maar ook weer lekker fris!

Overzichtelijke kledingkast
4. Knopen doorhakken

Maak drie stapels met kleding. Op de eerste stapel leg je de kleding die je wilt houden en die je nog regelmatig draagt. De tweede stapel is voor kledingstukken waar je nog over twijfelt. De laatste stapel bestaat uit kledingstukken die je al langer dan een jaar niet meer hebt gedragen of kledingstukken die gewoonweg helemaal zijn afgedragen. Deze stop je meteen in een zak die naar de kledingcontainer kan. Dat geeft gelijk wat meer overzicht dan.

5. Laatste kritische blik

Je hebt net al een hele hoop kleding weggedaan. Voelt op zich wel goed toch? Houd dat gevoel vast en kijk dan nog eens kritisch naar je tweede stapel. Iedereen heeft wel kledingstukken die nog nooit gedragen zijn, maar die je ook niet wilt wegdoen. Zonde! Misschien is dan nu toch de tijd aangebroken om ze weg te doen. Wie weet kun je er iemand blij mee maken en er nog een kleinigheidje aan verdienen. Er zijn tegenwoordig genoeg platformen waar je je kleding kunt verkopen.

6. Inrichten
Overzichtelijke kledingkast

Als het goed is kun je langzaam je bed weer een beetje zien. Wacht toch nog even met op je bed te ploffen, want je bent nog maar één stap verwijderd van een geordende klerenkast. Verdeel de overige kleding in twee stapels, een stapel voor het hanggedeelte en een stapel met opgevouwen kleding. Plaats de kleding weer terug in je kast. Dit kun je op verschillende manieren doen:

  • De kleding die je het meeste draagt leg je op het schap waar je het makkelijkste bij komt. De kleding die je wat minder vaak draagt kun je ook helemaal onderin kwijt. Houd hierbij rekening met het seizoen.
  • Sorteer op soort, leg de broeken bij de broeken, de t shirts bij de t shirts en de truien bij de truien. 
  • Sorteer op kleur, dit zie je ook vaak terug in winkels. Maak van jouw kledingkast je eigen boetiek!

Maak nog even een fotootje van je geordende kledingkast, mocht je na een tijdje die discipline verliezen om het netjes te houden dan kun je jezelf er even aan herinneren hoe fijn zo’n opgeruimde kast is. 

Oke en dan is het nu tijd om lekker op bed te ploffen met je favo serie. Je hebt het verdiend! En nog een klein voordeel; morgen kun je 10 minuten langer slapen, want met zo’n kledingkast heb je binnen no time je outfit te pakken.

/ 17 juni 2020 / door Renee van Studentvoorstudent

Meer blogs

Meer blogs
mimi-thian--VHQ0cw2euA-unsplash
25 november 2020 - door Inge van Studentvoorstudent
Hoe vind je een goede stage?
coin-1080535_1280
10 november 2020 - door Melle van Studentvoorstudent
How To: Besparen op je zorgverzekering
Planning maken
28 oktober 2020 - door Inge van Studentvoorstudent
Hoe maak ik een goede planning voor tentamens?