netflix aanraders

Netflix aanraders

Natuurlijk heb je het druk als student. Maar zo nu en dan eens even lekker lang onderuit met Netflix is belangrijk voor de ontspanning! Op Netflix vind je natuurlijk klassiekers zoals The Notebook en Mamma Mia, bekende series als Friends en Prison Break. Maar ook een hoop documentaires en waargebeurde verhalen waar je nog wat van kan leren. Geen wonder dat je nooit kunt kiezen wat je moet kijken… Wij hebben voor jou een aantal echte Netflix-aanraders die je gezien móet hebben!
Documentaires

I am a killer. Het is een documentaire uit onze Netflix aanraders, waar gevangen vanuit hun perspectief hun misdaad vertellen. Ze zijn ter dood veroordeeld en delen hun verhaal. Elke aflevering is er iemand anders die spreekt, waardoor elke aflevering anders is. Sommige mensen zullen de realiteit vergeten en misschien vergeten dat deze mannen daadwerkelijk echt zijn, hun daden echt gebeurd zijn en dat deze mannen echt geëxecuteerd worden. Heftig!

Abducted in plain sight is een crime-documentaire waar een buurman zijn manipulatieve charmes in de strijd gooit bij een familie en de tienerdochter ontvoert. Dit niet één, maar twee keer. Niet alleen is dit echt gebeurd, ook wordt er gebruik gemaakt van echte beelden.

Waargebeurde verhalen

Papillon is een waargebeurd verhaal dat je gegarandeerd meesleept. De film volgt het verhaal van Henri “Papillon” Charrière, een Parijse kluiskraker die onterecht wordt veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf in een concentratiekamp in Frans Guyana. Hier doet hij er alles aan om te ontsnappen samen met zijn wat eigenaardige medegevange Louis Dega, gespeeld door Rami Malek die je kunt kennen van zijn rol als Freddie Mercury in Bohemian Rhapsody.

The Zoo keepers wife is een waargebeurd verhaal over een man en een vrouw die joden hielpen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze verborgen deze joden in hun dierentuin in Warschau en redde hierdoor honderden levens.

Series

The OA gaat over een blind meisje genaamd Prairie, die vermist raakt en een jaar later weer op duikt, met haar zicht terug. Het is een raadsel wat er precies gebeurd is. Ze wil dit ook aan niemand vertellen, behalve vijf vreemdelingen die hiervoor bij elkaar komen.

Quicksand is een korte serie van één seizoen en maar zes afleveringen. Het is een Zweeds verhaal over een tiener die betrokken is bij een schietpartij op haar school. Ze wordt gearresteerd. Ze is helemaal in schok en vertelt in delen wat er is gebeurd.

netflix aanraders

Full house is een komedie serie, waar een alleenstaande vader en drie dochters opvoed samen met zijn schoonbroer en beste vriend. Hier lopen de mannen tegen moeilijke dingen aan waar de drie dochters doorheen gaan, maar wordt er ook gesproken over veel wijze levenslessen.

Films

The holiday is dé film als je van romantiek houdt. Het gaat over twee vrouwen die allebei wat verloren zijn en elkaar vinden op het internet. Hier switchen ze van woonplaats, huis en leven! Ze leren nieuwe mensen kennen en vinden zichzelf helemaal terug. Eentje om bij weg te zwijmelen…

Baby driver gaat over een jongen die vluchtauto’s voor criminelen bestuurt. Vanwege een in zijn kindertijd ontstaan gehoorprobleem luistert hij tijdens het rijden naar muziek. Als hij het meisje van zijn dromen ontmoet, serveerster Debora, wil hij het rechte pad op gaan, maar dan blijkt dat het niet mogelijk is zomaar uit het criminele leven te stappen.

Met de hulp van een tutor die jou kan begeleiden en jouw vragen kan beantwoorden, is het mogelijk om genoeg tijd over te houden zodat jij kunt blijven genieten van deze Netflix aanraders. Bekijk het aanbod van tutoren bij Studentvoorstudent.

Bekijk het aanbod

/ 17 september 2019 / door Janice van Studentvoorstudent

Meer blogs

Meer blogs
op kamers
26 augustus 2020 - door Studentvoorstudent
Op kamers, wat heb je nodig?
handige gadgets
15 juli 2020 - door Renee van Studentvoorstudent
Handige gadgets voor studenten
afgestudeerd
1 juli 2020 - door Renee van Studentvoorstudent
Afgestudeerd! Maar wat nu?