op kamers

Op kamers, wat heb je nodig?

Je middelbare schoolcarrière zit erop; tijd om van het studentenleven te gaan genieten. Je bent inmiddels aangenomen voor je droomstudie en van alle vijftien studenten die aanwezig waren op de hospiteeravond ben jij gekozen! Tijd om die kamer om te toveren naar een eigen én favoriete plekje. Maar wat heb je hier allemaal voor nodig?
Slaapgedeelteop kamers

De meeste studentenkamers zijn niet groot. Het is dus handig om een bed te kiezen dat functioneel is. Een hoogslaper is ideaal voor in een studentenkamer. Je maakt gebruik van ruimte die je anders niet gebruikt en onder je bed kun je mooi een studeerplekje creëren of een paar waslijnen spannen om je was te drogen. Tenminste, als je deze niet ieder weekend meeneemt om je moeder te verrassen. Een klein nadeel aan de hoogslaper is het omhoog klimmen nadat een avondje stappen weer eens uit de hand is gelopen. En als het dan toch is gelukt om boven te komen, dan kun je niet even een voet aan de grond zetten als alles begint te draaien. TIP: Als je hier vaker last van hebt, span dan geen waslijn onder je hoogslaper maar zet een emmer onder je bed.

Woongedeelte

Het is natuurlijk ook wel handig om een woongedeelte te hebben waar je rustig kunt eten of met vrienden kunt chillen. Je kan ervoor kiezen om je slaapgedeelte te combineren met het woongedeelte door te kiezen voor een slaapbank. Multifunctioneel, maar je moet wel elke dag opnieuw je bed opmaken. Niet de meest favoriete bezigheid onder de studenten.

op kamersOverige spullen

De keuken, douche en het toilet deel je meestal met je huisgenoten . Schaf niet direct alles nieuw aan en kijk eerst naar wat allemaal al aanwezig is. Het is zonde om bijvoorbeeld een nieuwe stofzuiger te kopen terwijl een van je huisgenoten die al heeft. Zulke spullen kunnen jullie best delen. Daarnaast hoeft het ook niet allemaal nieuw te zijn. In iedere studentenstad heb je wel een aantal kringloopwinkeltjes waar je leuke spullen voor een leuke prijs kunt scoren. Zo zijn er meerdere Facebookgroepen voor (gratis) meubels en staat Marktplaats er ook vol mee. 

Om je al een beetje op weg te helpen met alles wat je nodig hebt als je op kamers gaat, hebben we een checklist gemaakt van de belangrijkste spullen. Hopelijk heb je er iets aan!

 

Op kamers

/ 26 augustus 2020 / door Studentvoorstudent

Meer blogs

Meer blogs
handige gadgets
15 juli 2020 - door Renee van Studentvoorstudent
Handige gadgets voor studenten
afgestudeerd
1 juli 2020 - door Renee van Studentvoorstudent
Afgestudeerd! Maar wat nu?
Overzichtelijke kledingkast
17 juni 2020 - door Renee van Studentvoorstudent
In 6 stappen een overzichtelijke kledingkast