uit huis

Uit huis, wat heb je nodig?

Je middelbare schoolcarrière zit erop; tijd om van het studentenleven te gaan genieten. Je bent inmiddels aangenomen voor je droomstudie en je gaat uit huis! Tijd om die kamer om te toveren naar een eigen én favoriete plekje. Maar wat heb je hier allemaal voor nodig?
Slaapgedeelteop kamers

De meeste studentenkamers zijn niet groot. Het is dus handig om een bed te kiezen dat functioneel is. Een hoogslaper is ideaal voor in een studentenkamer. Je maakt gebruik van ruimte die je anders niet gebruikt en onder je bed kun je mooi een studeerplekje creëren of een paar waslijnen spannen om je was te drogen. Ten minste, als je deze niet ieder weekend meeneemt om je moeder te verrassen. Een klein nadeel aan de hoogslaper is het omhoog klimmen nadat een avondje stappen weer eens uit de hand is gelopen. En als het dan toch is gelukt om boven te komen, dan kun je niet even een voet aan de grond zetten als alles begint te draaien. TIP: Als je hier vaker last van hebt, span dan geen waslijn onder je hoogslaper maar zet een emmer onder je bed.

Woongedeelte

Het is als je uit huis gaat natuurlijk ook wel handig om een woongedeelte te hebben waar je rustig kunt eten of met vrienden kunt chillen. Je kan ervoor kiezen om je slaapgedeelte te combineren met het woongedeelte door te kiezen voor een slaapbank. Multifunctioneel, maar je moet wel elke dag opnieuw je bed opmaken. Niet de meest favoriete bezigheid onder de studenten.

op kamersOverige spullen

De keuken, douche en het toilet deel je meestal met je huisgenoten . Schaf niet direct alles nieuw aan en kijk eerst naar wat allemaal al aanwezig is. Het is zonde om bijvoorbeeld een nieuwe stofzuiger te kopen terwijl een van je huisgenoten die al heeft. Zulke spullen kunnen jullie best delen. Daarnaast hoeft het ook niet allemaal nieuw te zijn. In iedere studentenstad heb je wel een aantal kringloopwinkeltjes waar je leuke spullen voor een leuke prijs kunt scoren. Zo zijn er meerdere Facebookgroepen voor (gratis) meubels en staat Marktplaats er ook vol mee. 

Om je al een beetje op weg te helpen met alles wat je nodig hebt als je uit huis gaat, hebben we een checklist gemaakt van de belangrijkste spullen. Hopelijk heb je er iets aan!

Uit huis

Mocht je nu nog een toffe studentenbaan zoeken om je kamer mee te onderhouden? Dan hebben wij er nog wel een! Kies zelf vakken die je goed kunt overbrengen en waar je minimaal een 7,0 voor hebt gehaald. Dit kunnen vakken zijn van de middelbare school of van een vervolgopleiding. Het is erg breed, zo kun je algemene vakken geven, maar ook scriptiehulp. Bij Studentvoorstudent bepaal jij je eigen uurtarief waarvan 77,5% van het door jouw gekozen uurtarief hélemaal voor jou is. Werk enkel wanneer jij beschikbaar bent en reis nooit verder dan de stad waarin jij woont. Bepaal zelf waar je bijles wil geven: bij jou thuis, bij de student/leerling thuis, een publieke locatie of via de webcam.

Meld je aan als tutor 

, / 26 augustus 2020 / door Studentvoorstudent

Meer blogs

Meer blogs
Hotspotkaart Amsterdam
24 februari 2022 - door Evie
Wat te doen in Amsterdam?
Hotspotkaart Nijmegen
16 februari 2022 - door Janne
Wat te doen in Nijmegen?