quarantaine irritaties

Quarantaine irritaties

Na maanden van thuisquarantaine (al lijken het wel jaren) heb je Netflix uitgespeeld en zijn de achterstallige klusjes wel geklaard. Om de verveling tegen te gaan worden er verschillende spelletjes gespeeld en regelmatig een biertje of een fles wijn opengetrokken. Klinkt goed, maar toch ontstaan langzaam maar zeker de eerste irritaties bij de meeste. Zeker als je maar beschikt over een klein aantal vierkante meter voor jezelf. Wij hebben een lijstje gemaakt van de grootste quarantaine irritaties onder studenten.
Kleine studentenkamerquarantaine irritaties

Zeker nu het mooie weer er weer langzaam aankomt is een studentenkamer niet ideaal. Zoals Davina Michelle en Snelle al zongen: “Zo zitten er nu duizenden studenten, in de lente op hun kamer.” De meeste studenten hebben niet de luxe van een balkon of tuintje om even lekker te genieten van het zonnetje. 

Slechte internetverbinding tijdens pubquiz/bierbingo

De online pubquizzen en bierbingo’s schieten de afgelopen maanden als paddenstoelen uit de grond. Hartstikke leuk! Maar gezien het grote aantal deelnemers wil het niet altijd even soepel verlopen. Begrijpelijk, want er wordt opeens een switch gemaakt van fysiek naar online dus alles moet nog even getest worden. Wat wel voor irritaties kan zorgen is een slechte internetverbinding. Je zou maar net die ene vraag missen die je de overwinning kan opleveren. 

quarantaine irritatiesAfwas

Dat het huishouden bij de meeste studenten niet de hoogste prioriteit heeft dat is wel bekend. Nu iedereen vanuit huis werkt wordt de rommel er niet minder op. En zo dus ook de afwas, die stapelt zich langzaam maar zeker op tot het plafond.

Studie

Probeer maar eens aan je studie te gaan zitten als al je huisgenoten spelletjes spelen en drankjes doen. De meeste studenten beschikken toch niet over die dosis aan discipline. Colleges en bepaalde opdrachten lopen natuurlijk gewoon door. Via verschillende streamingdiensten bieden docenten lessen en opdrachten aan. Wel jammer dat de kosten voor de streamingdienst van school tien keer hoger liggen dan de kosten voor bijvoorbeeld Netflix en Videoland.

‘Coronareclames’quarantaine irritaties

Je ontkomt er gewoonweg niet aan, die reclames van bedrijven die de consumenten of bedrijvensector een hart onder de riem willen steken. Hartstikke goed bedoeld, maar we zijn er de afgelopen tijd mee doodgegooid. Je kunt het een beetje zien als de protesten van de boeren een tijdje geleden, in het begin vonden we het sympathiek maar na een tijdje werd het wel wat vervelend.

Elektrische schokjes

Telkens als je iets of iemand aanraakt krijg je weer een flinke optater. Verschillende keren per dag krijgen we kleine stroomschokjes. Deze schokjes ontstaan als de luchtvochtigheid laag is. Doordat we nu met zoveel mensen binnen zitten daalt de luchtvochtigheid in huis en krijg je vaker een schok. In studentenhuizen is de kans op een schok dus veel groter.

Quarantaine irritatiesTerug naar het ouderlijk huis

Een aantal studenten hebben er toch voor gekozen om hun studentenkamer in te ruilen voor het ouderlijk huis. Maar ook dit brengt irritaties met zich mee. Natuurlijk is het fijn dat alles weer voor je wordt gedaan, maar het is toch even anders. Je bent echt weer het kind in huis, je kunt niet altijd je eigen gang gaan en moet rekening houden met de rest van het gezin. Wel staat er altijd een gezonde maaltijd voor je klaar, ligt je was na een dag weer helemaal fris in je kast en geniet je van het gemak van een vaatwasser.

Verveling

Of je nu weer bij je ouders bent ingetrokken of je verblijft nog in je studentenhuis, je gaat toch opzoek naar activiteiten om de verveling tegen te gaan, want dat is toch de allergrootste irritatie. Omdat zoveel bezigheden zijn weggevallen (school, werk, uitgaan etc.) heb je nu zeeën van tijd. Wil je die tijd goed besteden? Word tutor bij Studentvoorstudent en help andere studenten of scholieren met hun studie door middel van online bijlessen om zo nog een extra zakcentje te verdienen.

Word tutor!

/ 10 april 2020 / door Renee van Studentvoorstudent

Meer blogs

Meer blogs
mimi-thian--VHQ0cw2euA-unsplash
25 november 2020 - door Inge van Studentvoorstudent
Hoe vind je een goede stage?
coin-1080535_1280
10 november 2020 - door Melle van Studentvoorstudent
How To: Besparen op je zorgverzekering
Planning maken
28 oktober 2020 - door Inge van Studentvoorstudent
Hoe maak ik een goede planning voor tentamens?