Bijles nemen

Waarom bijles nemen een goed idee is

Je hebt geleerd, je kent de stof en je hebt er vertrouwen in. Je gaat met goede moed het lokaal in en ontvangt de toets. Maar terwijl je de toets maakt, kijk je naar de vragen en vraag je je af waar de opdracht opeens vandaan komt. Dit gaat niet over de stof die jij hebt geleerd? De stress slaat toe en je haalt een onvoldoende. Wat nu?
bijles nemen

Als je moeite hebt met een bepaald vak of met bepaalde vakken, heb je misschien wel eens gedacht aan bijles nemen. Niet iedereen is meteen enthousiast over bijles, maar het kan je toch heel makkelijk van een hoop stress en onvoldoendes afhelpen.

Bijles nemen

Eén-op-één bijles is productief, omdat je zonder gêne vragen kunt stellen. Het wordt meteen duidelijk wat je sterke en zwakke punten zijn en waar je leerproblemen zitten. Daardoor weet je precies waar je aan moet werken, wat het leren uiteindelijk makkelijker kan maken.  Het nemen van bijles van een student/leeftijdsgenoot heeft vele voordelen. Vaak zijn ze zelf nog bezig met school en dus ook nog bezig met leren. Deze kennis wordt tijdens een bijles gedeeld, net als de trucjes om zo effectief mogelijk te leren. Hierdoor is de kans groot dat je cijfers omhoog gaan. Je hebt niet alleen meer zelfvertrouwen, maar haalt ook je achterstand in. Weg met die stress!

bijles nemen

De voordelen van bijles

Bijles nemen heeft veel voordelen. Het kan zijn dat een bepaald vak erg lastig is of dat je begint achter te lopen, ondanks dat je veel tijd stopt in het leren van de stof. Als school dan niet de extra hulp kan bieden die jij nodig hebt, dan is bijles een uitstekende oplossing. Het kan ook zijn dat je zelfvertrouwen wegzakt als je weer een onvoldoende hebt gehaald. Door deze negatieve sfeer kunnen je andere vakken hieronder lijden. Haal je door je bijles dan ineens wel een voldoende voor dat onmogelijke vak, dan schiet je zelfvertrouwen omhoog! En kun je met goede moed leren voor je andere tentamens of examens. Tot slot leer je bij bijles precies dat waar je moeite mee hebt. Zo houd je meer tijd over voor veel leukere dingen!

Bij Studentvoorstudent staan er altijd tutoren voor je klaar om je te helpen. Je volgt je bijles op de door jou gekozen tijd en locatie. Kies een tutor die bij je past en zorg dat zelfs dat ene moeilijke vak verandert in een voldoende! Kijk hier voor het aanbod.

/ 13 maart 2019 / door Janice van Studentvoorstudent

Meer blogs

Meer blogs
rek en strek oefeningen voor tjidens het studeren
15 mei 2019 - door Janice van Studentvoorstudent
Rek- en strekoefeningen voor tijdens het studeren
jouw ideale stageplek
8 mei 2019 - door Janice van Studentvoorstudent
Jouw ideale stageplek!
budgetproof recepten
1 mei 2019 - door Janice van Studentvoorstudent
Budgetproof studentenrecepten