Hoi fanatieke student, Ik ben Madelon en ben net afgestudeerd van mijn master Earth, Structure and Dynamics. Daarvoor heb ik de bachelor Aardwetenschappen afgerond. Beide aan de Universiteit Utrecht. Ik heb de wiskundige kant gekozen van mijn studie en ben richting geofysica/ seismologie gegaan. Nu werk ik als PhD student bij het KNMI.
Ik heb studeren altijd ontzettend leuk gevonden en ik hielp toen al graag andere studenten en ik leerde veel van mijn mede studenten. Super belangrijk om de stof samen te bespreken en veel te oefenen. Dan is leren echt leuk! Samen leer je veel meer dan alleen. Ik zou jullie graag willen helpen op het fysische gebied van aardrijkskunde (platentektoniek, vulkanen, gesteentes, aardbevingen, etc.). Verder was wiskunde B een vak wat ik erg leuk vond tijdens mijn middelbare school periode op het VWO. Ik ben nog veel wiskunde tegen gekomen tijdens mijn studie en nu tijdens mijn werk nog steeds.
Het uitleggen van vakken is heel iets anders dan het snappen, dat weet ik maar al te goed. Veel docenten zijn onwijs slim, maar het overbrengen is toch weer een vak apart. Ik heb zelf aan eerstejaars aardwetenschappers wiskunde les gegeven (een klas van 60 leerlingen), dit waren de werkcolleges. Hier heb ik veel van geleerd. Ook heb ik aardrijkskunde (fysische gedeelte) uitleg gegeven aan mijn nichtjes voor hun examen (HAVO).
Mocht ik jou ook ergens mee kunnen helpen, graag! Samen komen we al veel verder.

Vakken

WO VWO HAVO VMBO
Cijfer: 7.7

Ik heb Aardwetenschappen gestudeerd op universiteit Utrecht en Aardrijkskunde op VWO gehaald. Ik kan het fysische gedeelte van aardrijkskunde daardoor goed uitleggen.

WO VWO HAVO VMBO
Cijfer: 7

Ik heb Wiskunde B gehaald (7.0) op het examen VWO. Verder heb ik nog Lineaire algebra en vector analyse (cijfer 8.1) en Differential equations in Earth sciences (cijfer 8.3) gehaald op WO niveau.

Over Madelon

Ik ben Madelon, een PhD student van 26 jaar oud. Ik ben gek op reizen, snorkelen, fotograferen en van voetballen. Ik houd van met vrienden afspreken en lekker op vakantie gaan. Verder geniet ik ook van een heerlijk dagje thuis, mocht het er van komen.
Zoals al beschreven in mijn introductie: Ik ben recent afgestudeerd als master Earth Structure and Dynamics. Ik ben nu werkzaam op het KNMI en de TU Delft als PhD. Daarvoor heb ik bachelor Aardwetenschappen afgerond. Ik heb VWO gedaan waar ik de profielen Natuur&Techniek en Natuur&Gezondheid heb gevolgd.
Tijdens mijn studie heb ik wiskundige vakken gekozen. Ik werk nu met onhoorbare geluidssignalen.
Mijn achtergrond ligt dus bij ‘de aarde’. Denk aan onderwerpen als; platentektoniek, de diepe aarde, gesteentes, vulkanen, aardbevingen, mineralogie, sedimentologie, seismologie, etc. Dit vind ik ook nog steeds ontzettend interessant. Omdat ik de geofysica kant op ben gegaan, ben ik veel technische natuurkundige en wiskunde vakken blijven volgen op WO niveau.
Ik heb zelf les gegeven op de universiteit in ‘wiskunde voor de aardwetenschappen’ aan eerste jaars studenten. Mijn aanpak was vooral goed kijken wat snapt de student al wel en waar loopt hij/zij vast. Dan gaan we samen het er over hebben, als het kwartje lijkt te vallen altijd nog een ander voorbeeld proberen om te kijken of het echt begrepen is. Ik zal altijd nog een voorbeeld oefening erbij geven. Verder luister ik graag naar wat de student zelf fijn vindt. Iedereen leert op een andere manier en ik kom er graag achter wat mijn student fijn vindt. Ik ervaar altijd dat studenten fijn vinden ‘te zien’ hoe ik denk en leer. Zo kunnen zij het soms eerder inzien. Als ik van te voren al weet waar mijn student precies vastloopt kan ik al het een en ander voorbereiden.
Samen gaan we op weg naar een top resultaat!

Informatie
  • Uurtarief: 22.00
Maandag 19:00 - 22:00
Dinsdag -
Woensdag -
Donderdag -
Vrijdag -
Zaterdag 09:00 - 12:00
Zondag -
  • Fysiek
  • Online
Tip: chat meerdere tutoren voor het snelste resultaat.
  • Betaal voor of achteraf
  • Niet de juiste tutor? Wij zorgen voor een alternatieve oplossing
  • Tutoren nemen gemiddeld binnen 6 uur contact met je op
  • Samen bijles volgen? Iedere extra deelnemer ontvangt 40% korting

Beoordelingen

Totaal 1 beoordeling

  1. Leonore

    Prettige bijles. Madelon ziet in wat mijn dochter nodig heeft en kan haar goed aan de slag laten gaan, zodat ze zelf de juiste inzichten krijgt. Madelon is netjes, sociaal en betrouwbaar.

Alleen personen die een bijles hebben gevolgd kunnen een beoordeling achterlaten.

Kun jij geen tutor in de buurt vinden?

Plaats een tutoraanvraag en wij zoeken voor jou een geschikte tutor!

Tutor aanvragen