Maak kennis met Clara

Universiteit van Amsterdam

Als je bijles geeft, is het belangrijk om de bijles ‘met’ de leerling te doen en niet ‘voor’ de leerling. De leerling geeft aan wat zijn/haar mindere punten zijn en ik ga met de leerling kijken hoe we hier zo goed mogelijk sterke punten van kunnen maken.

Ik vind het belangrijk dat een leerling gemotiveerd is om zich in te zetten voor een vak om het beste uit zichzelf te halen en niet dat bijles een moment is waar de leerling tegen op ziet, maar ik verwacht wel inzet en voorbereiding van beide kanten. Als iets een keer niet gelukt is, is dat natuurlijk niet erg, maar je moet het ook wel zelf willen.

Vakken

MBO VWO HAVO VMBO
Cijfer: 8.5

Taal & Literatuur. Mijn kwaliteiten voor dit vak liggen voornamelijk in taalvaardigheden: lezen, schrijven, spreken en luisteren. Door verschillende strategieën toe te passen op deze vaardigheden, word je beter in deze vaardigheden. Daarnaast ligt mijn kwaliteit in literatuur en literatuurgeschiedenis. Met grammatica kan ik ook zeker uit de voeten.

MBO VWO HAVO VMBO
Cijfer: 8.4

Mijn kwaliteiten voor dit vak zijn examenvoorbereiding. Door alle relevante stukken te doorlopen, kan je je door te herhalen en te oefenen met CITO-vragen goed voorbereiden. Dat wil zeggen de 10 tijdvakken en verplichte historische contexten met de daarbij behorende kenmerkende aspecten, Daarnaast ben ik heel goed in ondersteuning bieden bij het schrijven van essays en werkstukken op basis van literaire bronnen en betrouwbare internetbronnen.

MBO VWO HAVO VMBO
Cijfer: 7.8

Bij Nederlands liggen mijn kwaliteiten in de taalvaardigheden lezen, schrijven en spreken. Verder liggen mijn kwaliteiten ook bij spelling en literatuur/literatuurgeschiedenis. Ik kan goed helpen bij het voorbereiden op toetsen en examens, bijvoorbeeld mondelinge examens of voorbereiding en oefening voor toetsen en examens van bijvoorbeeld schrijven en lezen.

Over Clara

Even kort over mezelf: ik ben Clara, 20 jaar. Ik ben een liefhebber van boeken en dieren. Op dit moment studeer ik rechtsgeleerdheid en English Language and Culture in Amsterdam.

Ik kan bijles geven in de vakken Nederlands, Engels en geschiedenis. Als kernvakken zijn Nederlands en Engels niet alleen belangrijk voor je examens, maar ook voor je algehele ontwikkeling. Na je middelbare school heb je dit nodig voor je opleiding en je moet jezelf kunnen redden in een ander land. Daarnaast heb je natuurlijk altijd een streepje voor als je je talen goed beheerst. Ik kan helpen met alle aspecten van taalvaardigheid (lezen, luisteren, schrijven en spreken) en literatuur.

Geschiedenis wordt door veel leerlingen gekozen op de middelbare school en vaak wordt dit als één van de leukste vakken gezien. Geschiedenis is erg veel, want je moet van alles iets weten. Ik kan je helpen om je kennis bij te houden en eventuele onduidelijkheden op te helderen. Daarnaast kan ik ondersteuning bieden met essays en werkstukken schrijven. Dat betekent natuurlijk niet dat ik het voor je ga doen, maar wel dat ik je kan helpen met plannen, bronnen zoeken en structuur aanbrengen in je stuk.

Examenvoorbereiding is voor al deze vakken ook erg belangrijk. Ik kan je helpen om goed voorbereid je examens in te gaan door van te voren veel te oefenen met CITO-vraagstukken, zodat je went aan de manier van vragen en antwoorden van CITO. Als we tegen moeilijkheden aanlopen, passen we verschillende strategieën toe, zodat jij het beste resultaat behaalt.

Informatie
  • Uurtarief: 11.00
Maandag 09:00 - 15:00
Dinsdag 09:00 - 20:00
Woensdag 09:00 - 20:00
Donderdag 09:00 - 20:00
Vrijdag 09:00 - 15:00
Zaterdag 09:00 - 12:00
Zondag 09:00 - 20:00
  • Fysiek
  • Online
Tip: Chat met meerdere tutoren voor het snelste resultaat en ontvang email bij reactie.
  • Betaal voor of achteraf
  • Niet de juiste tutor? Wij zorgen voor een alternatieve oplossing
  • Tutoren nemen gemiddeld binnen 6 uur contact met je op
  • Samen bijles volgen? Iedere extra deelnemer ontvangt 40% korting

Beoordelingen

Totaal 1 beoordeling

  1. Hessam

    I had an outstanding experience with Clara in learning the Dutch language for the “inburgering exam”. She is enormously knowledgeable, brilliant, and caring in her tutoring job.

Alleen personen die een bijles hebben gevolgd kunnen een beoordeling achterlaten.

Kun jij geen tutor in de buurt vinden?

Plaats een tutoraanvraag en wij zoeken voor jou een geschikte tutor!

Tutor aanvragen