Hoe werkt bijles?

Studentvoorstudent is een online bijlesplatform. Wij zijn als platform de verbinder tussen de bijlesgevers, ook wel tutoren genoemd, en de (ouders van) studenten en scholieren die graag bijles ontvangen. Op ons platform kies je zélf van wie je bijles ontvangt. Door deze vrijheid kan de ideale bijlesmatch worden gevormd. Kies voor online bijles op afstand of voor fysieke bijles bij jou in de buurt. Op deze pagina geven we je graag antwoord op de vraag: hoe werkt bijles?

Hoe werkt bijles - Studentvoorstudent

Boek je bijles in 4 stappen

Stap 1: Zoek

Zoek op onze aanbodpagina het vak waarin je bijles wil ontvangen. Vul daarnaast in in welke woonplaats of postcodegebied je graag bijles ontvangt. Heb je liever online bijles? Dan kan je dit vak leeglaten. Vervolgens verschijnen alle beschikbare tutoren die bijles aanbieden in dit gebied.

Bijles via studentvoorstudent
Hoe werkt bijles - zoek je vak

Stap 2: Filter

Wil je nog gerichter een tutor vinden? Maak dan gebruik van de volgende filters:

  • Niveau: het schoolniveau waarop je bijles wil ontvangen.
  • Prijs: het tarief dat je bereid bent te betalen per uur bijles. De prijs die je betaalt is dus afhankelijk van welke tutor je kiest.
  • Beoordeling: het aantal sterren dat de tutor heeft gekregen van bijlesleerlingen.
  • Leslocatie: de locatie waar je wil dat de bijles plaatsvindt, dit kan zowel fysiek als online.
  • Taal: de taal waarin je de bijles graag ontvangt.

Stap 3: Chat

Nadat je de tutoren hebt bekeken is het belangrijk dat je hen een chatbericht stuurt om de mogelijkheden te bespreken. Denk hierbij aan de inhoud, maar ook aan praktische zaken zoals de beschikbaarheid van de tutor. We raden je aan om met minimaal 3 tutoren te chatten om de kans op een ideale match te vergroten. Gemiddeld reageert een tutor binnen 6 uur. Nog makkelijker chatten? Download de app.

maak kennis met bijlesgevers
Hoe werkt bijles - betalen

Stap 4: Boek

Heb je jouw ideale tutor gevonden? Communiceer, boek en betaal dan altijd via Studentvoorstudent. Op deze manier loop je geen risico op fraude en andere veiligheidsproblemen.

  • Het tarief dat je betaalt is afhankelijk van welke tutor je kiest. Zij bepalen zelf hun uurtarief.
  • De betaalmogelijkheden bestaan uit automatische afschrijvingen, iDEAL of creditcard.
  • Betaal je achteraf? Dan boek je bijles per kwartier.
  • Betaal je met iDEAL? Dan boek je de eerste bijles per 2 uur. Bijboeken kan vervolgens per uur.

Kom je er niet uit?

Lukt het niet om zelf een tutor te vinden? Dan is er altijd nog de mogelijkheid om een tutoraanvraag te plaatsen. Door middel van een tutoraanvraag laat je tutoren weten dat jij bijles zoekt. In deze aanvraag benoem je in welk vak je bijles zoekt, op welke locatie je dit wil, in welke taal je graag de bijles ontvangt, hoeveel uur bijles je verwacht nodig te hebben en welk uurtarief je bereid bent om te betalen. Tutoren die bijles aanbieden in dit vak krijgen een melding en kunnen contact met jou opnemen via de chat. Zit er een tutor bij met wie het klikt? Boek hem of haar dan gemakkelijk en knal samen naar een top cijfer.

Wat studenten, ouders en leerlingen van onze tutoren vinden

Heel goede R-begeleiding! Siard weet precies hoe hij dingen moet aanpakken en legt alles rustig en precies uit. Hij luistert goed naar vragen en komt met ideeën waar ik zelf niet was opgekomen. Ik denk dat mijn scriptie een heel stuk beter is geworden dankzij hem!
Lara
Sarah is a kind teacher, who really thinks along with you to bring you closer to what you want to achieve.
Ivana
Dirk neemt de tijd om alles rustig uit te leggen. Hij beschikt over goede kennis van zaken. De indruk die hij op ons gemaakt heeft is dan ook zeer positief. Daarnaast komt hij alle gemaakte afspraken na en denkt mee in situaties.. Geduld is hierbij ook belangrijk en dat is…
Rene
Bijles gekregen voor Corporate Finance. Geeft duidelijk uitleg met goede slides en heeft mij goed geholpen voor mijn tentamen
Olivier
Brit is een top bijlesleraress. Ik ben heel tevreden Ik heb haar ingehuurd om mijn dochter (VWO) met de academisch schrijven Nederlands te helpen. Brit hielp haar met het huiswerk en bod ook de korte opdrachten aan om haar schrijfvaardigheden te verbeteren. Brit is ook heel flexiebel en veelzijdig. Een…
Ilze
Marijn heeft mijn zoon erg goed geholpen met biologie. Hij bereidde de lessen ook goed voor.
Yvette
De bijles van Eva is heel fijn. Ze legt duidelijk de stof uit en de eerste voldoende is binnen. Ze is altijd op tijd online.
Desiree
Ik ben heel goed geholpen door Valencia! Ik ben heel blij en tevreden over de feedback en hulp bij mijn stageverslag. Ze heeft alles super snel nagekeken en waardevolle feedback gegeven in de korte tijd. Ik wil je heel graag bedanken voor de flexibiliteit en dat je in zo n…
Paula