Hoe werkt bijles?

Studentvoorstudent is een online bijlesplatform. Wij zijn als platform de verbinder tussen de bijlesgevers, ook wel tutoren genoemd, en de (ouders van) studenten en scholieren die graag bijles ontvangen. Op ons platform kies je zélf van wie je bijles ontvangt. Door deze vrijheid kan de ideale bijlesmatch worden gevormd. Kies voor online bijles op afstand of voor fysieke bijles bij jou in de buurt. Op deze pagina geven we je graag antwoord op de vraag: hoe werkt bijles?

Hoe werkt bijles - Studentvoorstudent

Boek je bijles in 4 stappen

Stap 1: Zoek

Zoek op onze aanbodpagina het vak waarin je bijles wil ontvangen. Vul daarnaast in in welke woonplaats of postcodegebied je graag bijles ontvangt. Heb je liever online bijles? Dan kan je dit vak leeglaten. Vervolgens verschijnen alle beschikbare tutoren die bijles aanbieden in dit gebied.

Bijles via studentvoorstudent
Hoe werkt bijles - zoek je vak

Stap 2: Filter

Wil je nog gerichter een tutor vinden? Maak dan gebruik van de volgende filters:

  • Niveau: het schoolniveau waarop je bijles wil ontvangen.
  • Prijs: het tarief dat je bereid bent te betalen per uur bijles. De prijs die je betaalt is dus afhankelijk van welke tutor je kiest.
  • Beoordeling: het aantal sterren dat de tutor heeft gekregen van bijlesleerlingen.
  • Leslocatie: de locatie waar je wil dat de bijles plaatsvindt, dit kan zowel fysiek als online.
  • Taal: de taal waarin je de bijles graag ontvangt.

Stap 3: Chat

Nadat je de tutoren hebt bekeken is het belangrijk dat je hen een chatbericht stuurt om de mogelijkheden te bespreken. Denk hierbij aan de inhoud, maar ook aan praktische zaken zoals de beschikbaarheid van de tutor. We raden je aan om met minimaal 3 tutoren te chatten om de kans op een ideale match te vergroten. Gemiddeld reageert een tutor binnen 6 uur. Nog makkelijker chatten? Download de app.

maak kennis met bijlesgevers
Hoe werkt bijles - betalen

Stap 4: Boek

Heb je jouw ideale tutor gevonden? Communiceer, boek en betaal dan altijd via Studentvoorstudent. Op deze manier loop je geen risico op fraude en andere veiligheidsproblemen.

  • Het tarief dat je betaalt is afhankelijk van welke tutor je kiest. Zij bepalen zelf hun uurtarief.
  • De betaalmogelijkheden bestaan uit automatische afschrijvingen, iDEAL of creditcard.
  • Betaal je achteraf? Dan boek je bijles per kwartier.
  • Betaal je met iDEAL? Dan boek je de eerste bijles per 2 uur. Bijboeken kan vervolgens per uur.

Kom je er niet uit?

Lukt het niet om zelf een tutor te vinden? Dan is er altijd nog de mogelijkheid om een tutoraanvraag te plaatsen. Door middel van een tutoraanvraag laat je tutoren weten dat jij bijles zoekt. In deze aanvraag benoem je in welk vak je bijles zoekt, op welke locatie je dit wil, in welke taal je graag de bijles ontvangt, hoeveel uur bijles je verwacht nodig te hebben en welk uurtarief je bereid bent om te betalen. Tutoren die bijles aanbieden in dit vak krijgen een melding en kunnen contact met jou opnemen via de chat. Zit er een tutor bij met wie het klikt? Boek hem of haar dan gemakkelijk en knal samen naar een top cijfer.

Wat studenten, ouders en leerlingen van onze tutoren vinden

Robin heeft mij geholpen met het verbeteren van mijn Python script. Op een deskundige, heldere en vriendelijke manier heeft hij mij uitleg gegeven en tal van praktische tips. Zeker aan te raden dus als je hulp nodig hebt met Python.
M.
Bram heeft mij geholpen met het verbeteren van een zelfgeschreven Python script, toegespitst op de vragen die ik had. Hij is deskundig, vriendelijk, legt duidelijk uit en geeft hele praktische tips. Als je hulp nodig hebt met Python kan ik hem van harte aanbevelen.
M.
superfijne uitleg ben er veel mee opgeschoten !
Sara
Een kundige en vaardige bijlesdocente die ook behulpzaam is buiten de geboekte uren om. Denkt actief mee over de stof en aanpak.
Pieter
Voor mijn bacheloropleiding moest ik het vak economics volgen en Roma heeft mij hierbij geholpen. Tijdens onze sessies nam zij de tijd om er zeker van te zijn dat er geen onduidelijkheden waren, ook als dit betekende dat ze de stof vaker dan 1 of 2 keer moest herhalen. Ik…
Jesse
Bibi legt de materialen rustig en duidelijk uit en is altijd goed voorbereid. Zij heeft mij zeer geholpen met de voorbereiding van de NT2 toets. Ik kan haar aan iedereen aanraden die nog met de Nederlandse grammatica moeite heeft.
Amy
Wij zijn super tevreden over de hulp die Eline heeft geboden aan onze dochter. Eline heeft haar bij haar wiskunde examen begeleid en samen hebben ze een prachtig resultaat neergezet. Nogmaals bedankt Eline! Top gedaan!
Geja
Lars is a knowledgeable and smart teacher willing to go and take you the extra mile towards understanding the subject. He helped me understand and succesfully implement complex econometric data analysis using a Vector Error Correction model in Python, which is a complex subject he had little knowledge on beforehand.…
Nitai