Hoe werkt bijles?

Studentvoorstudent is een online bijlesplatform. Wij zijn als platform de verbinder tussen de bijlesgevers, ook wel tutoren genoemd, en de (ouders van) studenten en scholieren die graag bijles ontvangen. Op ons platform kies je zélf van wie je bijles ontvangt. Door deze vrijheid kan de ideale bijlesmatch worden gevormd. Kies voor online bijles op afstand of voor fysieke bijles bij jou in de buurt. Op deze pagina geven we je graag antwoord op de vraag: hoe werkt bijles?

Hoe werkt bijles - Studentvoorstudent

Boek je bijles in 4 stappen

Stap 1: Zoek

Zoek op onze aanbodpagina het vak waarin je bijles wil ontvangen. Vul daarnaast in in welke woonplaats of postcodegebied je graag bijles ontvangt. Heb je liever online bijles? Dan kan je dit vak leeglaten. Vervolgens verschijnen alle beschikbare tutoren die bijles aanbieden in dit gebied.

Bijles via studentvoorstudent
Hoe werkt bijles - zoek je vak

Stap 2: Filter

Wil je nog gerichter een tutor vinden? Maak dan gebruik van de volgende filters:

  • Niveau: het schoolniveau waarop je bijles wil ontvangen.
  • Prijs: het tarief dat je bereid bent te betalen per uur bijles. De prijs die je betaalt is dus afhankelijk van welke tutor je kiest.
  • Beoordeling: het aantal sterren dat de tutor heeft gekregen van bijlesleerlingen.
  • Leslocatie: de locatie waar je wil dat de bijles plaatsvindt, dit kan zowel fysiek als online.
  • Taal: de taal waarin je de bijles graag ontvangt.

Stap 3: Chat

Nadat je de tutoren hebt bekeken is het belangrijk dat je hen een chatbericht stuurt om de mogelijkheden te bespreken. Denk hierbij aan de inhoud, maar ook aan praktische zaken zoals de beschikbaarheid van de tutor. We raden je aan om met minimaal 3 tutoren te chatten om de kans op een ideale match te vergroten. Gemiddeld reageert een tutor binnen 6 uur. Nog makkelijker chatten? Download de app.

maak kennis met bijlesgevers
Hoe werkt bijles - betalen

Stap 4: Boek

Heb je jouw ideale tutor gevonden? Communiceer, boek en betaal dan altijd via Studentvoorstudent. Op deze manier loop je geen risico op fraude en andere veiligheidsproblemen.

  • Het tarief dat je betaalt is afhankelijk van welke tutor je kiest. Zij bepalen zelf hun uurtarief.
  • De betaalmogelijkheden bestaan uit automatische afschrijvingen, iDEAL of creditcard.
  • Betaal je achteraf? Dan boek je bijles per kwartier.
  • Betaal je met iDEAL? Dan boek je de eerste bijles per 2 uur. Bijboeken kan vervolgens per uur.

Kom je er niet uit?

Lukt het niet om zelf een tutor te vinden? Dan is er altijd nog de mogelijkheid om een tutoraanvraag te plaatsen. Door middel van een tutoraanvraag laat je tutoren weten dat jij bijles zoekt. In deze aanvraag benoem je in welk vak je bijles zoekt, op welke locatie je dit wil, in welke taal je graag de bijles ontvangt, hoeveel uur bijles je verwacht nodig te hebben en welk uurtarief je bereid bent om te betalen. Tutoren die bijles aanbieden in dit vak krijgen een melding en kunnen contact met jou opnemen via de chat. Zit er een tutor bij met wie het klikt? Boek hem of haar dan gemakkelijk en knal samen naar een top cijfer.

Wat studenten, ouders en leerlingen van onze tutoren vinden

Yula legt heel fijn en goed uit!
Emma
Yula is heel vriendelijk en legt goed uit. Ze heeft onze zoon aan een voldoende geholpen voor Scheikunde. We gaan zeker weer om haar hulp vragen.
Carla
Mathijs is legt volgens mijn dochter goed uit. Fijn persoon en communiceert snel. Hij houdt zich ook aan zijn afspraken. :)
Jouk
Ik heb ontzettend veel gehad aan de lessen met Marissa! Ze is altijd goed voorbereid en komt met goede voorbeelden en uitleg. Ook is ze heel flexibel en was het altijd gezellig! :)
Nova
Matthias geeft op een hele fijne manier bijles. Hij stuurt je op een fijne en effectieve manier bij en draagt zijn kennis heel duidelijk en simpel over. De bijlessen zijn elke cent waard geweest!
Rohit
Job is een fijne bijlesdocent voor onze zoon van 14 voor het vak natuurkunde (3VWO). Hij vraagt vooraf wat de te behandelen stof is en bereid de lessen goed voor. Het pakt het gestructureerd aan en laat zien hoe je de opdrachten systematisch oplost. Verder is Job gewoon een aangename…
Bjorn
Vriendelijk, snel in de communicatie en mijn dochter was blij met zijn uitleg.
Jouk
Ik ben zeer tevreden met de bijles Zareh ik sta nu een dikke voldoende met zijn hulp. Ik vind hem een leuk persoon en hij heeft echt de geduld om jouw te helpen. Super fijn. Als ik hulp nodig heb voor wiskunde is hij de eerste persoon waar in naar…
Marguerite