Maak kennis met Lars

Universiteit Utrecht

Ik ben een ervaren en bevlogen privédocent en studiebegeleider, in wiskunde, natuurkunde en gerelateerde vakken, in een groot deel van het onderwijsspectrum: van Onderbouw VMBO tot Master WO. De ervaring heb ik opgedaan als veelvuldig studentassistent voor de Wiskunde-bachelor, als examentrainer bij SSL Leiden, als studiebegeleider bij sociaal initiatief Het Leerstation, en als veelvuldig bijlesleraar.

Augustus 2020 ben ik afgestudeerd van de master Mathematical Sciences aan de UU. Sinds september 2019 werk ik als Data Analytics Engineer bij Finaps, en daarnaast blijf ik graag onderwijs geven.

Verder ben ik breed geïnteresseerd in (natuur)wetenschap zoals natuurkunde, scheikunde, biologie, statistiek, en in toepassingen in industrie, techniek en maatschappij. Bij het onderwijs dat ik aanbied sta ik ruim boven de stof, maar doordat ik veel en graag onderwijs geef, weet ik goed wat studenten aankunnen en nodig hebben.

Vakken

WO HBO VWO HAVO
Cijfer: 9.5

Ik heb ervaring met bijles geven Wiskunde B en A (VWO), en verschillende universitaire bachelor- en mastervakken waar wiskunde of statistiek een belangrijke rol speelt, zoals van de opleidingen Wiskunde, Natuurkunde, Economie, en sociale studies.

(Voor Wiskunde B had ik een 9.6, en voor de universitaire wiskundevakken waarin ik bijles geef, heb ik gemiddeld een 9.4.)

VWO HAVO
Cijfer: 8.4

Na mijn eindexamen ben ik nog met natuurkunde bezig geweest door er een aantal keer bijles in te geven, waaronder als docent op Het Leerstation, en door een paar universitaire natuurkundevakken te volgen. Dankzij mijn master Wiskunde heb ik veel affiniteit met natuurkunde.

VWO HAVO
Cijfer: 8.7

Ik heb iemand bijles kwantumchemie gegeven, en iemand bijles redoxreacties. Ik vond scheikunde een van de interessantste vakken op school.

VWO HAVO
Cijfer: 9.6

Dankzij mijn studie wiskunde sta ik inmiddels ver boven de stof, en dankzij veel wiskundebijles geven aan scholieren, weet ik toch goed wat ze nodig hebben en aankunnen.

VWO HAVO
Cijfer: 9.6

Ik heb zelf wiskunde B gedaan, maar dankzij mijn studie wiskunde, en door eerder bijles te geven in wiskunde A, ben ik daar ook vaardig in geworden.

VWO HAVO
Cijfer: 10

Ik heb zelf wiskunde D met een 10 afgesloten, maar de onderwerpen die worden behandeld, verschillen per school. Dankzij mijn studie wiskunde sta ik ook bij die andere onderwerpen ver boven de stof. Als je het beste uit jezelf wil halen of gewoon extra coaching wil bij dit vak, zit je bij mij goed.

VWO HAVO
Cijfer: 9

Ik kan coachen bij allerlei NLT-modules die te maken hebben met wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie.

VWO HAVO
Cijfer: 9

Biologie en natuur heeft me altijd geïnteresseerd, en ik was er goed in op school, ik zou je er graag bijles in geven.

VWO HAVO
Cijfer: 8

Natuurwetenschap heeft me altijd geïnteresseerd, en ANW vind ik een mooi vak waar dat alles samen komt en in historische context wordt gezien, ik zou je er graag bijles in geven.

WO HBO VWO HAVO
Cijfer: 9

Ik heb ervaring met onderwijs in dit vak, door twee keer studentassistent te zijn bij het vak Inleiding Kansrekening en Statistiek (1ste jaars wiskunde bachelor), maar ook door bijles Statistiek en Wiskunde A te geven.

WO HBO VWO HAVO
Cijfer: 9

Ik ben twee keer studentassistent geweest bij Inleiding Kansrekening en Statistiek (bachelor wiskunde), en ik heb twee keer intensief bijles gegeven aan studenten die statistiek toepassen in een sociale studie; ik doe dat met veel plezier en ben ervoor positief beoordeeld. Ik volg nu het wiskunde-mastervak Applied Statistics, waar we ook data-analyse doen en met de programmeertaal R werken.

WO HBO
Cijfer: 9.7

Dit is een niveau 1 cursus van de bacheloropleiding Wiskunde aan de UU. Ik ben 4 keer studentassistent geweest voor dit vak (3x voor deel A, 1x voor deel B). Zowel A als B had ik afgesloten met een 9,5, en deel C met een 10. Ook bij vakken met vergelijkbare inhoud (vaak Calculus genoemd) kan ik coachen.

WO
Cijfer: 9

Dit is een niveau 1 cursus van de bacheloropleiding Wiskunde aan de UU. (Vanaf 2019-2020 heet het Bewijzen in de Wiskunde.) Ook bij vakken met vergelijkbare inhoud kan ik coachen.

WO HBO
Cijfer: 9

Ik heb Lineaire Algebra A afgerond met een 8,5, en Lineaire Algebra B met een 9,5. Beide zijn niveau 1 cursussen van de bacheloropleiding Wiskunde aan de UU. Ook bij vakken met vergelijkbare inhoud kan ik coachen.

WO HBO
Cijfer: 9.7

Bij de bachelor wiskunde op de UU noemen we dit vak Infinitesimaalrekening (deel A, B, C, ik heb ze afgerond met een 9.5, 9.5, 10, en ik ben er studentassistent geweest). Ook bij Calculus-gerelateerde vakken van andere opleidingen, zoals technische studies of natuurkunde, kan ik coachen.

WO
Cijfer: 8.5

Dit is een niveau 2 cursus van de bacheloropleiding Wiskunde aan de UU. Ook bij vakken met vergelijkbare inhoud kan ik coachen.

WO
Cijfer: 9.3

Dit is een niveau 1 cursus van de bacheloropleiding Wiskunde aan de UU. (Analyse A heb ik afgerond met een 8,5, en Analyse B met een 10.) Ook bij vakken met vergelijkbare inhoud kan ik coachen.

WO
Cijfer: 9

Dit is een niveau 2 cursus van de bacheloropleiding Wiskunde aan de UU. Ook bij vakken met vergelijkbare inhoud kan ik coachen.

WO
Cijfer: 10

Dit is een niveau 2 cursus van de bacheloropleiding Wiskunde aan de UU. Ook bij vakken met vergelijkbare inhoud kan ik coachen.

WO
Cijfer: 8

Dit is een niveau 3 cursus van de bacheloropleiding Wiskunde aan de UU. Ik ben er in 2017 studentassistent geweest en daar positief beoordeeld. Ook bij vakken met vergelijkbare inhoud kan ik coachen.

WO
Cijfer: 10

Dit is een niveau 3 cursus van de bacheloropleiding Wiskunde aan de UU. Ik ben er in 2017 studentassistent geweest. Ook bij vakken met vergelijkbare inhoud kan ik coachen.

WO HBO
Cijfer: 10

Dit is een niveau 3 cursus van de bacheloropleiding Wiskunde aan de UU. Ik ben er in 2017 studentassistent geweest. Ook bij vakken met vergelijkbare inhoud kan ik coachen.

WO
Cijfer: 10

Dit is een niveau 3 cursus van de bacheloropleiding Wiskunde aan de UU. Ook bij vakken met vergelijkbare inhoud kan ik coachen.

WO
Cijfer: 10

Dit is een niveau 3 cursus van de bacheloropleiding Wiskunde aan de UU. Ik ben er studentassistent geweest. Ook bij vakken met vergelijkbare inhoud kan ik coachen.

Over Lars

**Aanpak**
Mijn bijles en coaching zijn persoonsgericht, inhoudelijk, analytisch, enthousiast, resultaatgericht.
– Iedereen verdient een persoonlijke, op de eigen behoeften afgestemde benadering. Ik vind het belangrijk de student te leren kennen en een prettige samenwerking op te bouwen.
– Zeker bij bètavakken staat de inhoud voorop. Mijn aanpak is no-nonsense, en ik zorg ervoor dat ik inhoudelijk boven de stof sta.
– We proberen samen te analyseren waar de moeilijkheden liggen, en hoe je die op een efficiënte manier kan overbruggen om betere resultaten te krijgen.
– Ik probeer mijn enthousiasme voor het vak over te dragen, en duidelijk te maken waarom het interessant of nuttig is. Dat leidt tot meer plezier, en vaak tot betere resultaten.

**Mijn onderwijservaring**
Ik ben een ervaren privédocent en studiebegeleider:
– Ik was studentassistent bij 14 wiskundevakken aan de Universiteit Utrecht, elk van 7.5 studiepunten. (Werkcolleges begeleiden, opdrachten nakijken, nieuw dictaat proeflezen.) In totaal zo’n 1400 uur werk.
– Ik was bijlesleraar van 19 cliënten, namelijk 8 VWO-scholieren en 11 studenten WO/HBO. Enkele van hen gaf ik jarenlang wekelijks bijles.
– Maart-Juni 2019 was ik wekelijks 3 uur studiebegeleider bètavakken bij de sociale onderneming Het Leerstation in Utrecht (www.hetleerstation.nl).
– In 2013 gaf ik eindexamentraining Wiskunde A bij Stichting Studiebegeleiding Leiden (SSL).

**Mogelijkheden**
Iedereen is anders, dus ieder heeft baat bij een aanpak die op de eigen wensen en vaardigheden is afgestemd. Daarom probeer ik de bijles/coaching echt maatwerk te laten zijn, dus vorm en inhoud stemmen we in overleg af. Voorbeelden:
– Je maakt onder mijn begeleiding huiswerk, en ik help waar je vastloopt. Zo komen we erachter waar momenteel jouw sterke en zwakke punten liggen, en wat de beste aanpak is om verder te komen.
– Je hebt van te voren huiswerk of (oefen)toetsen gemaakt, en we spreken dat samen door; ik help waar je was vastgelopen.
– Ik leg theorie uit die je nog niet duidelijk was, of we proberen een overzicht te krijgen van de hoofdzaken en structuur van de theorie.
– We analyseren wat bij jou in het algemeen beter en minder goed gaat; welke theorie of vaardigheden zijn moeilijk, en zijn er verdere oorzaken van onbevredigende resultaten, zoals planning, motivatie, faalangst? We zoeken een effectieve en fijne manier om te verbeteren.
– Ik geef advies: welke (extra) opgaven kun je maken, welke theorie nog eens beter leren, en wanneer plan je dat af te hebben? Ook kan ik algemener advies geven over (vervolg)studie.

**Locatie**
In principe in Utrecht of Zeist, of online. In uitzonderlijke gevallen kan ik (tegen vergoeding) daarvan afwijken.
Bij voorkeur op een openbare locatie, zoals een bibliotheek of universiteitsgebouw op het Science Park, of in de binnenstad, of bij mij thuis in Zeist. Sinds de corona-situatie geef ik ook online bijles.

Informatie
 • Uurtarief: 25.00
Maandag 07:00 - 22:00
Dinsdag 07:00 - 22:00
Woensdag 07:00 - 22:00
Donderdag 07:00 - 22:00
Vrijdag 07:00 - 22:00
Zaterdag 09:00 - 22:00
Zondag 09:00 - 22:00
 • Fysiek
 • Online
Tip: Chat met meerdere tutoren voor het snelste resultaat en ontvang email bij reactie.
 • Betaal voor of achteraf
 • Niet de juiste tutor? Wij zorgen voor een alternatieve oplossing
 • Tutoren nemen gemiddeld binnen 6 uur contact met je op
 • Samen bijles volgen? Iedere extra deelnemer ontvangt 40% korting

Beoordelingen

Totaal 10 beoordelingen

 1. Selina

  Duidelijk uitgelegd en veel geduld

 2. Rick

  Goede duidelijke uitleg, is goed in het uitleggen van bepaalde concepten door voorbeelden en het uitwerken van formules.

 3. Anniek

  Ik ben erg tevreden! Lars heeft me rustig door de stof (natuurkunde 6VWO) meegenomen en geholpen bij het maken van opgaven. Hij is erg geduldig en duidelijk!

 4. Fam

  Lars heeft mij goed kunnen helpen met Lineaire Algebra 2, ook al liep ik wat achter toen we met bijlessen begonnen. Erg aan te raden, ook voor studenten.

 5. Ivana

  Super hulp gehad voor Bachelor en Master niveau calculus en statistiek! Als je opzoek bent naar een tutor zou ik Lars 100% aanraden.

 6. Florine

  De bijles was erg goed. Ik heb er veel aan gehad!

 7. Anoniem

  De bijlessen waren erg fijn. Het beeld dat ik vooraf van het profiel van Lars kreeg, kwam volledig overeen met zijn rol als tutor. Lars is vakbekwaam en beheerst de stof goed. Ik ben meer dan tevreden.

 8. M.H.

  Lars heeft heel veel kennis over het vak wiskunde. Echter was het met mij niet helemaal een match. Ik ben nog erg bezig met de basis en ik merkte dat hij het lastig vond om dit makkelijk uit te leggen. Voor scholieren heeft Lars wellicht teveel kennis over het vak, maar juist daarom kan hij studenten in deze richting goed helpen!

 9. Roel

  Ik heb de bijles als zeer prettig ervaren. Ik ging naar Lars met vragen en hij heeft me hier goed bij geholpen. Tevreden!

 10. Tim

  Goeie bijles docent! Een aanrader voor mensen die beginnen aan hun eerste jaar bachelor Wiskunde aan de universiteit van Utrecht en die moeite hebben om het snelle tempo bij te houden. Daarnaast merk je dat Lars ver boven de stof staat, waardoor veel complexe vraagstukken een stuk toegankelijker worden.

Alleen personen die een bijles hebben gevolgd kunnen een beoordeling achterlaten.

Kun jij geen tutor in de buurt vinden?

Plaats een tutoraanvraag en wij zoeken voor jou een geschikte tutor!

Tutor aanvragen