Hotspotkaart Nijmegen

Wat te doen in Nijmegen?

Ja! We mogen weer! Langzamerhand gaat alles weer een beetje open en kunnen we weer dingen ondernemen. Want eerlijk is eerlijk, we zijn allemaal coronamoe. Maar wat is er nou te doen in ons eigen land en wat zijn nou steden die je écht gezien moet hebben? Nijmegen is de oudste stad van Nederland en biedt heel veel mogelijkheden. In deze blog geven wij dan ook antwoord op de vraag: wat te doen in Nijmegen?

De oudste stad van Nederland

Nijmegen, ook wel bekend als ‘’nimma’’, is de oudste stad van Nederland. De stad staat vooral bekend om het mooie natuurgebied en de vierdaagse waar jong en oud bijeenkomen voor het wandelevenement, maar natuurlijk ook voor de feesten. Benieuwd naar wat deze stad nog meer te bieden heeft? Je vindt het allemaal in onze hotspotkaart.

Hotspotkaart Nijmegen

Hotspots in Nijmegen

We herkennen het allemaal denk ik wel, we willen weer alles kunnen doen! Een corona dip is daarom niet raar. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat veel studenten psychische problemen ervaren mede dankzij corona. Ze voelen zich eenzamer en zitten in een dip. Ze willen het liefste hun hoofd leegmaken of afleiding zoeken (nos.nl, 2021).  Nu alles weer een beetje opengaat en jij weer uit je dip komt, hebben wij – Studentvoorstudent- een hotspotkaart gemaakt voor verschillende steden in Nederland. Op deze hotsportkaarten vind je (zoals het woord al zegt) alle hotspots van de betreffende stad!

Deze keer staat Nijmegen op de hotspotkaart! Een student heeft het al zo druk, en je wilt zo snel mogelijk iets leuks doen in jouw vrije tijd. Met deze kaart zorgen wij er voor dat je hele dag gevuld is (mits je daar zin in hebt natuurlijk), van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

In de hotspotkaart vind je tips voor:

  • Ontbijten in Nijmegen
  • Activiteiten in Nijmegen
  • Bezienswaardigheden in Nijmegen
  • Cafés in Nijmegen
  • Restaurants in Nijmegen
  • Uitgaan in Nijmegen
  • Hotels in Nijmegen

Daarnaast is hij voorzien van een plattegrond en staan alle adressen van de organisaties erop vermeld. Zo vind je gemakkelijk de locaties via Google Maps. Enthousiast geworden? Download de hotspotkaart:

Ik wil de hotspotkaart!

Toch graag eerst wat meer informatie over Nimma? Lees dan snel verder!

Ontbijten in Nijmegen Wat te doen in Nijmegen - ontbijten

Dat ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is weten we allemaal wel, maar je hebt verschillende types wanneer het om ontbijten gaat. De een eet wat later en de ander eet het liefst gelijk als die uit bed komt. Wij delen de leukste tentjes om te ontbijten in Nijmegen. Toch liever eerst even thuis ontbijten? Lees onze blog over lekker ontbijten!

Wat te doen: Down Town

Kan jij niet wakker worden zonder koffie maar houd jij wel van vroeg opstaan? Vind jouw vroege koffie bij Down Town; het schattige koffietentje die elke dag vanaf 08.30 klaarstaat om jou de beste koffie te serveren met een ontbijt!

Wat te doen: Gesha Coffee bar

Ben jij nou écht actief in de ochtend en houd je wel van een wandeling met een koffie in je pauze of to-go? Loop via de Waalkade naar de Waalhaven en je komt het koffietentje Gesha Coffee bar zeker weten tegen. Gesha is geopend vanaf 09.00 voor jou welverdiende koffie na je wandeling, of een koffie 2-go.

Wat te doen: Yoghurt barn

Ben jij meer een uitslaper en ontbijt je wat later op de dag? In de gezellige en oudste straat van de stad vind je de Yoghurt barn voor het lekkerste ontbijt. Blijf je liever wat langer zitten voor een lunch of high tea? Yoghurt Barn is iedere dag geopend van 10.00 tot 16.00.

Wat te doen: Fresca

Moet jij de dag beginnen met een stevig ontbijt omdat je anders niet vooruit komt? Kom bij Fresca ontbijten in Nijmegen! Hier serveren ze niet alleen eten voor het oog, maar ook voor de maag. Deze rijk gevulde borden serveren ze iedere dag vanaf 10.00.

 

Activiteiten Nijmegen

Waalkade Nijmegen

Nadat jij je ontbijtje of koffie ergens hebt kunnen scoren ben je vast en zeker wel toe aan iets actiefs. Nimma heeft genoeg activiteiten om te doen. Ook biedt Nijmegen bezienswaardigheden die jij moet zien zoals:

Wat te doen: Bonbons maken

Ben jij nou een echte zoetekauw en houd jij ook zo van chocolade? Ga dan eigen chocolade of bonbons maken bij Chocobreak. Onderweg naar Chocobreak pak je nog wat geschiedenis mee in de oudste van Nederland wanneer je loopt langs de Waalkade. Aangekomen bij de Commanderie van St. Jan vind je vervolgens Chocobreak waar je eindelijk kan geniet van de lekkerste chocolade workshop van Nijmegen.

Wat te doen: Muziem Nijmegen

Daarnaast biedt de stad het gave museum; ’’Muzieum’’. Een van de bezienswaardigheden in Nijmegen die je gezien moét hebben. Je kunt hier zelf ontdekken hoe het is om blind te zijn. Trigger je andere zintuigen door een pro te worden in ruiken, voelen en proeven. Muzieum is hét museum van Nimma.

Wat te doen: Natuurgebied Nijmegen

‘’Als de waal uit het zicht is stroomt de verbeelding’’, deze uitspraak is niet te missen als je de stad uitrijdt met de trein. En een herkenbare uitspraak is het zeker, Nimma heeft namelijk veel mooie plekken die je gezien moet hebben. Van een wandeling langs de Waalkade tot aan picknicken tussen de schotse hooglanders op het waalstrandje; er is hier een oase van rust. Ben jij nou echt een natuurliefhebber en ben je benieuwd wat de mooiste plekken van deze stad zijn? We hebben er hier een aantal op een rijtje gezet:

  • De Ooijpolder en de Millingerwaard
  • Haterse en Overasseltse Vennen
  • Heumensoord
  • Mookerheide

Ondertussen na deze drukke dag al een beetje last van je voeten? Huur een e-chopper om Nijmegen centrum te ontdekken of om de andere natuurgebieden in Nijmegen te ontdekken.

Wat te doen: Skatepark Nijmegen

Ook biedt Nimma een plek waar jij je creativiteit even helemaal kan uiten. Waalhalla is het  skatepark van Nijmegen. Naast dat je hier kinderfeestjes worden gehouden, zijn er verschillende workshops graffiti spuiten en kun je de gehele dag skaten in het skatepark van Nijmegen: Waalhalla.

 

Cafés NijmegenWat te doen in Nijmegen - cafés

Bij een dagje of weekendje weg hoort natuurlijk ook een lekkere borrel. Maar waar in de oudste stad van Nederland ga jij de lekkerste drankjes drinken en borrelhapjes eten?

Wat te doen: Blue bar

Blue Bar is dé cocktailbar van Nijmegen. Je hebt hier alle basic cocktails, maar ook varianten die je nog nooit eerder hebt geproefd. Wij raden vooral de espresso martini aan of een heerlijke alcoholvrije cocktail.

Wat te doen: De Hemel

Heineken of Hertog Jan ook een beetje zat? Een bierbrouwerij is in Nijmegen niet te missen. Naast speciaal bier waaruit je kunt kiezen, kun je ook gaan voor een bierproeverij bij de Hemel. Deze bierproeverij in Nijmegen biedt verschillende soorten bieren aan met bijpassende hapjes. Deze high beer biedt verschillende soorten bieren aan met bijpassende hapjes, ze schenken ze graag voor je in bij café de Hemel!

Wat te doen in: Brouwerij Nevel

Daarnaast schenkt Brouwerij Nevel in Nimma het beste biertje van Nederland 2021. Wil je in de biertrant blijven hangen en dit biertje proeven? Je drinkt hem bij Brouwerij Nevel. Daarnaast bieden zij ook rondleidingen om te laten zien hoe bier gemaakt wordt. Ben je hier nieuwsgierig naar? Neem een kijkje op de website van Brouwerij Nevel!

Wat te doen in: Lebowski

Toch niet zo van de zwaardere bieren maar spreekt wijn jou meer aan? Wijnbar Lebowski heeft een enorm assortiment aan wijnen. Ben jij nou niet echt een viognier en wil je je gewoon in de watten laten leggen? Neem een high wine in Nijmegen bij Lebowski!

Wat te doen: Bar Socio

Ben jij een echte cheeselover? Bar Socio is een expert in het combineren van goede kazen en wijnen. Is vlees nou niet weg te denken van jouw borrelplank? Geen zorgen! Bar Socio biedt nog veel meer borrelhappen aan met bijpassende alcohol of alcoholvrije dranken.

 

Restaurants Nijmegen Restaurants Nijmegen

Naast dat je bij veel cafés in Nijmegen kan borrelen, heeft Nimma ook veel restaurants. Een van de bekendste straten van de stad is het Kelfkensbos in Nijmegen. Een lange straat met allemaal restaurantjes.

Kelfkensbos: Mikmak

Aan het Kelkensbos bevindt zich Mikmak. Mikmak is een eetbar/restaurant met een internationale keuken. Je kunt verschillende tussengerechtjes kiezen om meerdere smaken te proeven op een avond. Niet zo’n breed budget? Geen probleem, de tussengerechtjes zijn niet duurder dan €13,00.

Kelfkensbos: Bleeckerstreet

Ben jij meer van gerechtjes delen en is shared dining helemaal jouw ding? Bleeckerstreet aan het Kelfkensbos heeft een share dining concept waar je lekker de hele avond je gerechtjes kunt delen! Ben je nou een echte gin fan? Bleeckerstreet maakt ook zijn eigen gin!

Kelfkensbos: Parkzicht

Iets culinairder uiteten? In deze straat vind je ook Parkzicht, waar jij je driegangenmenu kunt kiezen. De gerechten die ze serveren zijn net iets bijzonderder dan bij een ander restaurant.

 

Uitgaan in NijmegenUitgaan Nijmegen

De stad ligt dan niet echt aan het strand… Maar het waalstrand komt aardig in de buurt! Er worden hier dan ook veel ‘’strandfeestjes’’ gegeven, want wie houdt er nou niet van een lekker feestje met je voeten in het zand?

Wat te doen: Strandbar Stek en de Achtertuin Nijmegen

Bij Strandbar Stek geven ze altijd wel een feestje, van techno tot house of nemen ze je mee naar de 90’s. Ook heb je ‘’de Achtertuin Nijmegen’’ in Nijmegen, een alternatieve plek waar veel feestjes worden gehouden. Ben jij meer een overdag drinker of dans je graag door tot in de late uurtjes? Bij Strandbar Stek en de Achtertuin kan het allemaal.

Wat te doen: Hubert

Heb jij al de hele dag gestaan en wil je gewoon even zitten, maar wel met muziek? Bij Hubert, wat net buiten het centrum van Nijmegen ligt, kan je chillen bij het vuur met een biertje in je hand. Zo kun je zittend optimaal genieten van een avondje uit. Voor de mensen die niet stil kunnen blijven zitten is er natuurlijk ook de ruimte om uit je plaat te gaan!

Wat te doen: Doornroosje

Wil je nou echt een dansje wagen op het beste nummer van jouw favoriete artiest? Je kunt het live meemaken bij Doornroosje, een poppodium waar veel bekende artiesten komen optreden.

Wat te doen: Uitgaan Nijmegen centrum

Waar kun je nog meer uitgaan in Nijmegen? Ook niet te missen is het centrum van Nijmegen waar je veel kroegen kunt vinden om te stappen! Zo heb je in het begin van het centrum Nijmegen;  Bascafé, Café van Rijn en Café twee keer bellen. Deze cafés in Nijmegen gaan allemaal door tot in de late uurtjes.

 

Hotels Nijmegen overnachten Opoe Sientje

Heb je het uitgaan in Nijmegen wel gezien en wil je lekker je bed in? Er zijn genoeg hotels in Nijmegen waar jij kunt overnachten!

Wat te doen: De Fabriek

De Fabriek in het centrum van Nijmegen bieden mini appartementjes aan waar je kunt overnachten. Daarnaast kan je bij de Fabriek ook heerlijk eten en hebben ze een winkel met allemaal hippe musthaves.  

Wat te doen: Opoe Sientje

Kun je nou geen genoeg krijgen van de Waalkade? Bij de Waalkade liggen er verschillende boten, waar je zelfs in kan slapen. Opoe Sientje, is een van deze boten waar je een heerlijke kamer huurt en overnacht op het water.

Wat te doen: Sanadome, sauna Nijmegen

Wil jij gewoon even bijkomen in het weekend en even helemaal zen worden? Sanadome is een wellnessresort inclusief hotel net buiten het centrum van Nijmegen. Voor de echte ontspanning moet je hier zijn.

Wat te doen: Manna Nijmegen

Voor de echte luxe midden in de stad overnacht je bij hotel Manna. Manna is een hotel, brasserie én restaurant in één! En nog een leuk weetje, Robbie Williams heeft ook een keer in dit hotel geslapen.

Wat te doen: Hotel Credible

Misschien is het je wel opgevallen. Er is één gebouw in het centrum wat nogal opvalt, vol met kleurtjes en een tekening van een hert. Het is Hotel Credible bij Kelfkensbos! Dit is een restaurant, hotel en café in één.

Hotspotkaart NijmegenHotspotkaart van Nijmegen

Hopelijk hebben we je in deze blog een uitgebreid antwoord gegeven op de vraag ‘wat te doen in Nijmegen?’. Wil je in één document alles bij elkaar hebben zonder dat je de hele blog weer door moet scrollen? Download dan onze Hotspotkaart waarin wij de beste tips geven voor; ontbijten in Nijmegen, activiteiten in Nijmegen, bezienswaardigheden in Nijmegen, cafés in Nijmegen, restaurants in Nijmegen, uitgaan in Nijmegen en natuurlijk hotels in Nijmegen. Daarnaast staan van alle benoemde locaties de adressen genoteerd én vind je een plattegrond om de hotspots gemakkelijk terug te vinden. En last but not least; wij snappen als geen ander dat internet voor studenten duur is. De Hotspotkaart is na downloaden dan ook gratis en zonder internet te bekijken op je telefoon. Helemaal handig!

Download de Hotspotkaart nu gratis en ontdek de leukste dingen die er te doen zijn in Nimma. Veel plezier in de oudste stad van Nederland!

Ik wil de Hotspotkaart van Nijmegen

/ 16 februari 2022 / door Janne

Download nu

De gratis Hotspotkaart van Nijmegen