budgetproof recepten

Budgetproof studentenrecepten

Lekker eten is niet altijd even goedkoop. Vis of biefstuk heeft een hoge prijs en groente blijft niet altijd even lang goed. Altijd maar spaghetti of een avg’tje wordt op een gegeven moment ook saai. Benieuwd naar heerlijke, nieuwe budgetproof studentenrecepten? Dan ben je hier op het juiste adres.
budgetproof receptenSpinazie risotto met witte vis

Gerecht voor 4 personen ( €14,20):

Ingrediënten: 300 gram risottorijst, 1 liter visbouillon, 1 ui, 250 gram kabeljauw of een andere witvis, 300 gram diepvries spinazie, 100 ml room, 250 ml witte wijn, 1 theelepel olie.

Bak de ui in de olie goudbruin. Voeg de rijst toe en bak deze kort mee, pas op dat dit niet bruin wordt. Schenk vervolgens de room en wijn erbij en wacht tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Voeg de bouillon beetje bij beetje toe en roer de risotto zachtjes door. Na de eerste lepel bouillon voeg je de vis toe zodat deze mee kan garen. Blijf bouillon toevoegen tot de risotto zo gaar is als wat jij lekker vindt. Ondertussen ontdooi je de spinazie in de magnetron en laat je deze uitlekken. Voeg dit als laatste toe en klaar! Dit recept is snel, gemakkelijk en valt zeker onder budgetproof studentenrecepten! Je kan zowel de vis als de spinazie uit de diepvries halen, wat goedkoper is. Ook heb je misschien nog wat wijn over na een avond stappen, handig!

Tagliatelle met champignons in roomsausbudgetproof recepten

Gerecht voor 4 personen ( €8,75):

Ingrediënten: 350 gram kipfilet, 1 pak tagliatelle, 1 bakje champignons, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 200 ml room, 1 prei, peper en zout naar smaak.

Zet een pan met water op het vuur en laat dit tot kook komen. Snijd ondertussen de kip in blokjes en bestrooi dit met peper en zout. Maak de champignons zandvrij en snijd ze in plakjes. Ook versnipper je de uien, de knoflook en snijd je de prei in reepjes. Als het water kookt doe je de tagliatelle erin (wil je weten wanneer dit gaar is? Gooi een sliert tegen de muur: blijft het plakken dan is het gaar, valt het op de  grond, dan moet het nog even koken). Bak de uitjes, knoflook en kip gaar in een pan. Voeg na een paar minuten de champignons en prei toe en laat ze nog even meebakken. Als alles gaar is voeg je de room toe voor saus. Wil je nu echt indruk maken op je huisgenoten? Voeg dan op het einde nog wat basilicum toe.

gevulde paprikaGevulde paprika met gehakt

Gerecht voor 4 personen ( €8,50):

Ingrediënten: 4 paprika’s, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 eetlepel olie, 300 gram rundergehakt, 300 gram witte rijst, 200 gram mais in blik, geraspte kaas, peper en zout naar smaak.

Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg alvast bakpapier op een bakplaat. Snijd de paprika verticaal doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Leg deze vervolgens met de open kant omhoog op het bakpapier. Snijd de knoflook en snipper de ui. Bak dit samen met het gehakt in de olie gaar en mooi bruin. Ondertussen kook je de rijst en giet je de mais af. Voeg alles samen en voeg peper en zout naar smaak toe. Vul de paprika’s met het mengsel en strooi hier nog wat olie en kaas overheen. Bak 20 minuten in de oven en klaar!

Vegetarische soep Goedkope studentenrecepten

Gerecht voor 4 personen ( €3,85):

Ingrediënten: 2 grote courgettes (of groente naar smaak), 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 liter groentebouillon, peper en zout naar smaak, 1 theelepel boter.

Voor dit vegetarische gerecht snijd je de ui en knoflook in stukken en bak je deze goudbruin in de pan met boter. Laat in een waterkoker 2 liter water koken en los hier vervolgens de bouillonblokjes in op (tip: los het op in een aparte pan, anders smaakt je thee nog dagen naar bouillon!). Giet dit bij de ui en knoflook. Snijd de courgettes in gelijke blokken en laat deze gaarkoken in de bouillon met ui. Als deze gaar zijn mix je alles met een staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe en smullen! Wil je het nu iets luxer maken? Gebruik dan gerookte zalm of een theelepel kruidenkaas als topping. Deze soep kan je met elke groente maken. Verander de courgettes in bijvoorbeeld broccoli of champignons. Of allebei!

Ben jij aan het genieten van deze heerlijke budgetproof studentenrecepten maar wil het schoolwerk minder goed lukken? Bekijk dan het aanbod bij Studentvoorstudent en vindt een tutor die jou hiermee kan helpen.

Bekijk het aanbod

, , / 1 mei 2019 / door Janice van Studentvoorstudent

Meer blogs

Meer blogs
Hotspotkaart Amsterdam
24 februari 2022 - door Evie
Wat te doen in Amsterdam?
Hotspotkaart Nijmegen
16 februari 2022 - door Janne
Wat te doen in Nijmegen?