Hotspotkaart Amsterdam

Wat te doen in Amsterdam?

Nu alles weer mag, willen we er allemaal graag op uit. Je bent vast al eens in Amsterdam geweest, maar wist je dat er nog veel meer te beleven is in onze hoofdstad? In deze blog laten we je mooie plekjes in Amsterdam zien, die niet zo bekend zijn als de toeristische trekpleisters. Er is nog zo veel meer te zien en te doen in A’dam! In deze blog geven wij antwoord op de vraag: wat te doen in Amsterdam?

De stad van de grachten

A’dam staat natuurlijk bekend om haar mooie grachtengordel en haar authentieke grachtenpanden. Wist je dat de stad in totaal 165 grachten heeft die samen 75 kilometer lang zijn? Dit zijn meer grachten dan in heel Venetië! Benieuwd wat de hoofdstad van Nederland nog meer te bieden heeft? In onze hotspotkaart lees je het allemaal.

Hotspotkaart Amsterdam

Hotspotkaart Amsterdam

Alle coronabeperkingen worden opgeheven en dus wil iedereen weer op pad. Maar waar ga je naartoe? En wat ga je daar doen? In eigen land zijn er heel veel leuke steden om te bezoeken. Boek bijvoorbeeld een weekendje weg in Amsterdam. Onze hoofdstad heeft nog zoveel leuks te bieden! Bij Studentvoorstudent hebben wij hotspotkaarten gemaakt voor steden in heel Nederland. In deze blog lichten we de hotspotkaart van Amsterdam toe.

In deze hotspotkaart laten we alle hotspots van onze hoofdstad zien. Zo heb je als student snel en makkelijk alle leuke hotspots van de hoofdstad bij elkaar. Wij kunnen je hele dag vullen met de beste activiteiten! We delen de leukste en gezelligste plekken van A’dam met jou:

  • Ontbijten in Amsterdam
  • Bezienswaardigheden in Amsterdam
  • Lunchen in Amsterdam
  • Leukste cafés in Amsterdam
  • Dansen in Amsterdam
  • Overnachtingen in Amsterdam

De hotspotkaart is superhandig. Alle leuke plekken van A’dam op 1 plek. Verder heeft de hotspotkaart leuke weetjes en feitjes over de hoofdstad, met meer uitleg over de hotspots. Dankzij de plattegrond kun je gelijk zien waar alles ligt! Ook zijn de adressen van de hotspots te vinden op de hotspotkaart.

Ik wil de hotspotkaart!

Toch eerst iets meer willen weten over de hotspotkaart? Lees dan snel verder!

 

Ontbijten in Amsterdam

Ontbijten Açai bowl

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en deze kun je dus echt niet overslaan. Ben je al vroeg in A’dam en heb je thuis nog niet ontbeten? Dan moet je echt even langsgaan bij één van deze leuke tentjes!

Wat te doen in Amsterdam: Rainbowls

De lekkerste açai bowl kun je bij Rainbowls in De Pijp vinden. Een açai bowl bestaat in ieder geval uit (meestal plantaardige) melk en açaipoeder. De poeder is gemaakt van de açaibes en deze zit vol met antioxidanten. Heel gezond dus! Daarnaast worden er vaak fruit (bijvoorbeeld banaan) en noten aan toegevoegd als topping. Deze bowls zijn superlekker en zien er ook nog eens mooi uit! Elke dag vanaf 9.00 staan ze voor je klaar om deze heerlijke creaties te maken!

Wat te doen in Amsterdam: Toastable

Als je van tosti’s houdt, moet je echt langs bij Toastable. Ze maken hier de lekkerste tosti’s van de stad! Het zijn zeker geen normale tosti’s. De tosti heeft drie lagen en je kunt kiezen uit allemaal verschillende vullingen, zoals guacamole en beenham. Daarnaast zijn er ook lekkere verse sapjes. Voor ieder wat wils! Of je nu ’s ochtends langskomt voor een stevig ontbijt of dat je eerst nog even wil uitslapen voordat je gezellig gaat brunchen, het kan allebei. Toastable is namelijk elke dag van 9.00-17.00 uur geopend.

Wat te doen in Amsterdam: Oche

Altijd al willen darten in Amsterdam en tegelijkertijd willen ontbijten? Dan is Oche de plek voor jou. Hier kun je heerlijk eten uit de keuken van een topchef en genieten van een lekkere cocktail. En dat allemaal terwijl je aan het darten bent. Hoe chill is dat?

Wat te doen in Amsterdam: De plantage

De Plantage is een restaurant in Artis, aan de rand van de dierentuin. Ontdek eerst de mooie dieren en natuur van Artis, en geniet daarna een heerlijk diner, lunch of ontbijt. Doordeweeks zijn ze vanaf 9.00 uur open. In het weekend kun je er om 10.00 uur terecht voor een betoverend ontbijt. Smul van een roombotercroissant of een heerlijke smoothie met banaan en aardbeien bij de Plantage, dat is gevestigd in een prachtig en monumentaal gebouw.

 

Bezienswaardigheden in Amsterdam

Vondelpark A'dam

Nu je je ontbijt of koffie hebt gehad, ben je klaar voor de dag! Gelukkig heeft onze hoofdstad genoeg activiteiten om te doen en plekken om te bezichtigen. Voor je het weet is de dag voorbijgevlogen!

Wat te doen: Haarlemmerbuurt

De Haarlemmerbuurt is een van de leukste wijken van de stad. Het ligt vlak bij het centrum van A’dam en heeft een grote winkelstraat, van maar liefst twee kilometer lang! In deze buurt kun je veel unieke boetiekjes, mooie beautysalons en leuke horecatentjes vinden. Kortom, in de Haarlemmerbuurt ben je wel even zoet.

Wat te doen: Tuschinski

Geen zin in een normale bioscoop? Ga dan een film kijken in Tuschinski. Deze bioscoop heeft een bijna sprookjesachtige uitstraling! Het voelt alsof je in een oud theater zit. Tuschinski is niet voor niks een van de mooiste bioscopen van Nederland. Dus leun rustig achterover en geniet van de film!

Wat te doen: Albert Cuypmarkt

In Amsterdam zijn er tientallen markten met een grote variatie aan leuke kraampjes. Het zal je dan ook niet verbazen dat de grootste en bekendste markt van Europa zich in onze hoofdstad bevindt. De Albert Cuypmarkt heeft maar liefst 260 kramen! Wist je dat de Albert Cuypmarkt in 2005 een eeuw bestond? Genoeg dus om te zien, te proeven en te kopen op deze historische en authentiek Amsterdamse plek. Leef je uit!

Wat te doen: Picknicken in Amsterdam

In zo’n grote en drukke stad als Amsterdam zijn parken populair. Vooral onder inwoners, maar natuurlijk ook bij toeristen. Het Vondelpark is het bekendste park van allemaal. Maar er zijn nog veel meer leuke en mooie parken in Amsterdam. Zo heb je onder andere het Rembrandtpark of het Sarphatipark. Ook in deze parken in Amsterdam kun je heerlijk in het zonnetje zitten en genieten van een verrukkelijke picknick met je beste vrienden en vriendinnen. Sluit je ogen, luister naar de fluitende vogels en neem de natuur in je op!

Wat te doen: De leuke musea van Amsterdam

In onze hoofdstad zijn er veel musea om te bezoeken. Sinds kort heeft Amsterdam het eerste museum dat helemaal is toegewijd aan digitale kunst. In Nxt Museum vind je kunst die is gemaakt met moderne technologieën. Deze digitale kunst verruimt je blik en zet je zintuigen op scherp. Als je een fan bent van kunst, kun je Nxt Museum eigenlijk niet overslaan. En met de bijzondere installaties is ook de selfielover hier op de juiste plek!

 

Lunchen in Amsterdam

Na al die activiteiten heb je natuurlijk zin in iets lekkers. Wij hebben een aantal lunch restaurants in Amsterdam uitgezocht, waar de echte foodie aan zijn trekken komt.

Wat te doen: De Foodhallen

Er zijn veel leuke eetplekjes in Amsterdam, maar de leukste plek is toch echt de Foodhallen. Hier hebben ze een breed aanbod van vernieuwende culinaire concepten en unieke eetculturen. Genoeg keuze dus voor iedereen! Maak zeker een tussenstop bij de Foodhallen, als je van eten houdt!

Wat te doen: De kaasbar van Amsterdam

Nederland is echt een kaasland. Het zal je daarom niet verbazen dat de hoofdstad van Nederland een kaasbar heeft. Kef is dé kaasspecialist van A’dam. Zij weten alles over kaas en verkopen dus ook de lekkerste kazen. Gecombineerd met een heerlijk wijntje, kun je hier genieten van een fantastische lunch! Als echte kaasliefhebber moet deze hotspot op je lijstje staan.

 

Leukste cafés in Amsterdam

Kaasbar van A'dam

Toch niet zo’n trek in eten, maar heb je wel zin in een borrel? Dan kun je deze leuke tentjes bezoeken.

Wat te doen: Wijnproeverij in Amsterdam

Ben je een echte wijnkenner? Of wil je gewoon lekker borrelen met je beste vriendinnen? Dan is een high wine in Amsterdam iets voor jou. Deze high wine is niet zomaar een wijnproeverij! Nee, deze proeverij vindt namelijk plaats op een boot. Je vaart door de mooiste grachten van de stad, terwijl je van een selectie heerlijke wijnen geniet. Uitgekozen door een echte expert!

Wat te doen: Brouwerij ‘t IJ

Als echte bierliefhebber wil je vast en zeker weten hoe bier gemaakt wordt? Dit kan bij brouwerij ’t IJ. Het beste is nog wel dat het niet alleen blijft bij bier brouwen. Naast de brouwerij kun je bier proeven in Amsterdam bij Proeflokaal De Molen. Een te gekke plek voor een bierproeverij in Amsterdam. Dit is de perfecte hotspot voor bierliefhebbers!

Wat te doen: Likeurproeverij

Ben je niet zo van het bier of van de wijn? Maar hou je meer van sterke drank of heb je gewoon zin in iets anders? En wil je echt de sfeer proeven van een kroeg in Amsterdam? Dan is een likeurproeverij iets voor jou. Verdiep je in de roemruchte jenevercultuur van A’dam bij A. van Wees. Een echte aanrader voor drankliefhebbers!

 

Dansen in Amsterdam

Uitgaan nachtclubs

In de nacht staat A’dam gelukkig niet stil. De hoofdstad staat bol van de plekken waar je helemaal los kunt gaan. Dans er op los in de leukste uitgaansgelegenheden!

Wat te doen in Amsterdam: Pllek

De leukste strandtent van de stad ligt aan het IJ. Hier kun je samen met je vrienden wat drinken en ondertussen genieten van livemuziek in hartje A’dam. Deze hotspot onderscheidt zich door allerlei verschillende activiteiten te organiseren. Zo wordt Pllek overdag gebruikt voor yogalessen en massages. En in de zomer organiseren ze strandfeesten. Pllek is dus echt een niet te missen plek in de hoofdstad!

Wat te doen in Amsterdam: Noorderlicht café

Het Noorderlicht café staat bekend om haar te gekke culturele en muzikale programma’s. Het is een hang-out spot voor iedereen die even de drukte van de stad wil ontlopen. Hier kun je helemaal opgaan in de livemuziek, met een heerlijke cocktail in de hand. Hier kom je zeker een keer terug!

Wat te doen in Amsterdam: Paradiso

Paradiso is hét poppodium van Amsterdam, waar veel groten der aarde al een keer hebben opgetreden. Van David Bowie en Kanye West, tot Adele en Nirvana. Elke artiest droomt ervan een keer in Paradiso te staan! Hier moet je dus zijn als je een dagje naar de hoofdstad gaat en je een leuk concert wil bijwonen. Maar koop wel op tijd een kaartje, want die zijn zo uitverkocht voor dit unieke stukje Amsterdam!

Wat te doen in Amsterdam: Uitgaan in Amsterdam

Wil jij nou helemaal uit je plaat gaan in de leukste nachtclubs in Amsterdam? Dan hebben wij de beste plekken voor jou uitgekozen. Hier kun je dansen tot de zon opkomt.

Ga eens langs bij:

  • Disco Dolly
  • De Heeren van Aemstel
  • Het Paardje
  • Chin Chin Club
  • Cafe Bubbels
  • Cooldown Café

Dit zijn dé hotspots voor als je uitgaat in A’dam. Hier kun je losgaan en even al je zorgen vergeten.

 

Overnachtingen in Amsterdam

Capsule hotel

Na zo’n drukke dag ben je vast moe en wil je lekker gaan slapen. Maar waar? Voor bijzondere overnachtingen in Amsterdam moet je naar één van de volgende plekken gaan!

Wat te doen in Amsterdam: CityHub Amsterdam

Een privéslaapcabine is een Japans concept, dat is overgevlogen naar ons kleine landje. De slaapcabines van CityHub zijn groter dan die van Japan. Alleen slapen is dus niet nodig. Je kan heerlijk met z’n tweeën slapen in één cabine. En aangezien de Foodhallen om de hoek zit, hoef je ook niet meer opzoek naar een plek om te eten. Handig toch?

Wat te doen in Amsterdam: Crane Hotel Faralda

Heb je geen last van hoogtevrees? Dan is Crane Hotel Faralda echt iets voor jou. Zoals de naam al zegt is dit hotel gevestigd in een voormalige kraan, met kamers 50 meter boven de grond! Crane Hotel Faralda heeft maar 3 luxe suites, dus boek op tijd als je in dit te gekke hotel wil slapen!

Wat te doen in Amsterdam: Hotel Not Hotel

Heb je alle gewone hotels wel gezien en dus wel zin in een avontuur? Dan is Hotel Not Hotel echt iets voor jou. Hier kun je slapen in een oud Volkswagen-busje of in een oude Amsterdamse tram. Elke kamer is uniek. Je kan meerdere nachten in het hotel blijven en toch elke keer in een andere omgeving slapen. Hoe leuk is dat?!

Wat te doen in Amsterdam: Hotel de Hallen

Ben je meer een luxepaardje en hou je van verwennerij? Dan is Hotel de Hallen helemaal iets voor jou! Dit hotel was vroeger een tramremise in de stad. Nu doet de dienst als luxe hotel. Hotel de Hallen heeft een eigen restaurant, maar je kan ook gewoon naar de dichtbijgelegen Foodhallen wandelen!

Wat te doen in Amsterdam: Botel Amsterdam

Amsterdam is een echte waterstad, liggend aan het IJ en met haar vele grachten. Het zal je daarom ook niet verbazen dat er een drijvend hotel is. Als je op deze boot op het IJ slaapt, zie je de stad van een hele andere kant. Wil je een keer wat anders dan een doodgewoon hotel? Dan moet je zeker een keer overnachten bij Botel Amsterdam!

 

Hotspotkaart Amsterdam

Hotspotkaart Amsterdam

We hopen dat we met deze kaart antwoord hebben gegeven op de vraag ‘Wat te doen in Amsterdam?’. Wil je al deze hotspots gemakkelijk op één overzichtelijke plek hebben? Download dan nu onze hotspotkaart van Amsterdam, waarin wij de beste tips geven voor: ontbijten in Amsterdam, bezienswaardigheden in Amsterdam, lunchen in Amsterdam, leukste cafés in Amsterdam, dansen in Amsterdam en overnachtingen in Amsterdam. Op de kaart vind je alle bovengenoemde hotspots terug, met hun adres en een plattegrond van de stad Amsterdam.

Download de hotspotkaart nu gratis en ontdek alle leuke dingen die te doen zijn in de hoofdstad van Nederland. Geniet van je tijd in de hoofdstad!

 Ik wil de hotspotkaart!

Ps. Vind je het leuk om tips te krijgen over de oudste stad van Nederland? Lees dan meer over wat te doen in Nijmegen in onze hotspotkaart van Nijmegen.

, / 24 februari 2022 / door Evie

Download nu

De gratis Hotspotkaart van Nijmegen

Meer blogs

Meer blogs