De leukste studentenbanen

De leukste studentenbanen

Studentenbanen, iedereen heeft er eentje nodig om je studie, eten, onderdak en natuurlijk de stapavonden te kunnen bekostigen. Maar welke banen zijn nou leuk én geven jou nog genoeg tijd voor je studie? Wij hebben de leukste studentenbanen voor je op een rijtje gezet.

studentenbanen in de horeca

Horecawerk als studentenbaan

Horeca is een erg veelzijdige sector waar veel studentenbanen in te vinden zijn. Zo kan je bij restaurants of cafés bij jou in de buurt binnenlopen en informeren of ze nog mensen nodig hebben. Wanneer je in de horeca gaat werken bij een restaurant in de buurt scheelt dit je reistijd en krijg je waarschijnlijk een vast werkrooster, waardoor je precies weet waar je aan toe bent.
Mocht je het op een flexibelere basis willen, dan is werken via een uitzendbureau meer iets voor jou. Er zijn verschillende uitzendbureaus die zich focussen op studenten, waarbij je zelf kan bepalen waar en wanneer je werkt. Hierbij werk je op verschillende werkplekken waardoor geen dag hetzelfde is. Een ideale bijbaan voor jou als student dus.

 

De leukste studentenbanen in de promotie branche

Promotiewerk als studentenbaan

Studentenbanen kunnen erg veelzijdig zijn. Naast horecawerk is ook promotiewerk erg gezellig en flexibel. Bij deze studentenbaan ga je in verschillende steden en op verschillende plekken bijvoorbeeld samplen of flyeren. Dit kan onder andere voor een goed doel zijn of voor een merk. Er zijn verschillende uitzendbureaus die zich focussen op studenten. Het sollicitatieproces gaat bij dergelijke bedrijven vaak snel, waardoor je vaak dezelfde week nog aan de slag kan. Ook hier bepaal je zelf hoeveel en waar je werkt. In sommige gevallen worden reiskosten ook vergoed. Met deze leuke inkomstenbron kan je bijvoorbeeld spullen kopen omdat je uit huis gaat. Lees meer over spullen die je nodig hebt als je uit huis gaat.

 

Leuke bijbaan in de retail branche

In de winkel werken als studentenbaan                                                      

In de winkel werken als studentenbaan kan zowel in een supermarkt, kledingwinkel, boekenzaak of bouwmarkt zijn. De opties zijn erg breed als je kijkt naar studentenbanen in de retail branche. Zoek een winkel die het beste bij jou past en kijk ook even naar de voordelen per winkel. Kledingwinkels geven bijvoorbeeld vaak personeelskorting. Koop je regelmatig kleding bij een specifieke winkel en kun je hier gaan werken? Check dan even of er ook personeelskorting geldt. Dit is een mooie extraatje voor jou, pas alleen op dat je niet meteen al je zuurverdiende geld uitgeeft aan kleding! De voordelen van werken in een winkel zijn dat je zelf kunt bepalen wanneer je wil werken en dat je vervolgens een vast rooster krijgt zodat je in ieder geval je uren kunt maken.

 

Bijles geven als studentenbaanBijles geven als student

Ben je goed in bepaalde vakken en vind je het leuk om medestudenten of leerlingen te helpen door het delen van jou opgedane kennis? Dan hebben wij een van de leukste studentenbanen voor jou!  Als tutor op het platform Studentvoorstudent kan je bijvoorbeeld bijles geven in Nijmegen, maar ook online bijles geven. Via Studentvoorstudent bereik je veel studenten en leerlingen van ieder onderwijsniveau die jouw hulp goed kunnen gebruiken. Kies zelf vakken die je goed kunt overbrengen en waar je minimaal een 7,0 voor hebt gehaald. Dit kunnen vakken zijn van de middelbare school of van een vervolgopleiding. Naast bijles is het ook mogelijk scriptiehulp te geven of bijvoorbeeld een leerling te helpen met presenteren. Bij Studentvoorstudent bepaal jij je eigen uurtarief waarvan 77,5% van het door jouw gekozen uurtarief hélemaal voor jou is. Werk enkel wanneer jij beschikbaar bent en reis nooit verder dan de stad waarin jij woont. Bepaal zelf waar je bijles wil geven: bij jou thuis, bij de student/leerling thuis, een publieke locatie of online.

Wil jij ook een van deze leuke studentenbanen? Meld je dan aan als tutor via onderstaande button.

 

Meld je aan als tutor 

, / 25 augustus 2021 / door Studentvoorstudent

Meer blogs

Meer blogs
Hotspotkaart Amsterdam
24 februari 2022 - door Evie
Wat te doen in Amsterdam?
Hotspotkaart Nijmegen
16 februari 2022 - door Janne
Wat te doen in Nijmegen?