voordelen online bijles

Dé voordelen van online bijles!

Wil jij vanuit huis bijles volgen, woont er geen tutor in de buurt of ben je niet in de gelegenheid om fysiek bijles te volgen? Dan is online bijles de perfecte oplossing voor jou! Door middel van online bijles kun je bijles volgen ongeacht de locatie waar jij je bevindt. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een goede internetverbinding en je telefoon of laptop met camera. Ook zijn er nog wat tools die het allemaal net iets makkelijker maken.
Skype

Voordelen online bijles

Door een handige applicatie zoals Skype kun je waar en wanneer je maar wilt contact leggen met je tutor. Skype biedt ook de mogelijkheid om je scherm te delen met je tutor. Zo kun je lesstof of samenvattingen delen. Daarnaast kun je gesprekken opnemen en ze later terugkijken. Ideaal om een bepaalde uitleg nog een keer terug te kijken.

Online tools

Naast Skype kun je gebruik maken van een online whiteboard. Hier kunnen jij en je tutor tegelijkertijd in werken en bestanden delen. Een voorbeeld van zo’n online whiteboard is Bitpaper.

Voordelen online bijles

Online bijles brengt ook veel voordelen met zich mee. Wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet:

Focus en concentratie
Vaak kun je je beter concentreren in een vertrouwde ruimte waar je je prettig en op je gemak voelt. Thuis is dus een ideale plek om bijles te volgen. Door op je eigen kamer te werken waar niemand je stoort kun je je rustig focussen op de lesstof.

voordelen online bijles

Comfortabel

Je eigen bureaustoel die precies goed staat ingesteld op jouw studiehouding en de veel te grote pluche dierenpoot sloffen aan je voeten. Lekker hoor! Ja dat kan als je online bijles volgt. Thuis is het toch allemaal net iets comfortabeler.

Flexibel

Online bijlessen bieden veel meer mogelijkheden aangezien je niet gebonden bent aan een locatie. Zo heb je meer tutoren die voldoen aan je zoekopdracht. En stel dat je er een keer niet helemaal bij bent met je hoofd en daardoor bent vergeten dat je over vijf minuten bijles hebt, dan kun je makkelijk nog ergens snel een plekje zoeken, zodat de bijles toch door kan gaan. Tegenwoordig heb je toch alle lesstof op je laptop en kun je bestanden makkelijk delen.

Geen reistijd en -kosten

Doordat jij en je tutor niet hoeven te reizen voor de bijles, hoeven er ook geen reiskosten in rekening gebracht te worden. Voordelig en snel dus! Daarnaast hoef je niet door de weer en wind, is de kans klein dat je te laat komt en bezorgt het je dus minder stress.

Tips:

Om je online bijles zo goed mogelijk te laten verlopen hebben wij nog wat tips voor je:voordelen online bijles

  • Stuur de door te nemen lesstof tijdig naar de tutor, zodat hij of zij nog voldoende tijd heeft om de bijles voor te bereiden.
  • Zet voor jezelf op een rijtje wat je moeilijk vindt en waar je hulp bij nodig hebt. Zo kun je je tijd zo effectief mogelijk gebruiken.
  • Check een kwartiertje voor de start van je online bijles of alle technologie werkt. Denk hierbij aan internetverbinding, video en geluid.
  • Je kunt je familieleden of huisgenoten op de hoogte stellen van je bijles, zodat ze je op dat moment niet storen.
  • Zet je telefoon op stil nadat je online verbinding hebt gelegd met de tutor en leg je telefoon buiten handbereik.
  • Naast het online whiteboard kun je ook je documenten delen met je tutor via bijvoorbeeld Google Drive of Dropbox.

Dus bekijk nu het aanbod op Studentvoorstudent. Selecteer een onderwerp/vak waarvoor je bijles nodig hebt en bekijk het aanbod van tutoren die online bijles voor jouw vak aanbieden. Aan de hand van uitgebreide profielen kun je een keuze maken welke tutor jou kan helpen en het beste bij jouw wensen past.

Bekijk het aanbod

/ 16 maart 2020 / door Renee van Studentvoorstudent

Meer blogs

Meer blogs
op kamers
26 augustus 2020 - door Studentvoorstudent
Op kamers, wat heb je nodig?
handige gadgets
15 juli 2020 - door Renee van Studentvoorstudent
Handige gadgets voor studenten
afgestudeerd
1 juli 2020 - door Renee van Studentvoorstudent
Afgestudeerd! Maar wat nu?