inrichten studentenkamer

Het inrichten van jouw studentenkamer

Je hebt eindelijk een kamer gevonden in de stad waar je studeert. De tijd van hospiteeravonden zijn voorbij en het leukste gedeelte komt nu: je kamer inrichten! Het is wat krap en er moet hier en daar misschien een likje verf overheen, maar deze kamer wordt helemaal van jou. Er moet wat gezelligheid in, de ruimte moet goed benut worden en dit het liefst voor een zo’n laag mogelijke prijs. Met deze tips richt jij met weinig geld jouw studentenkamer zo leuk en effectief mogelijk in!
Het inrichten van je studentenkamer

Alle studenten zijn verschillend, maar uiteindelijk willen we allemaal een leuke en comfortabele kamer waar je tijdens je studententijd kan relaxen. Ondanks dat de kamer misschien iets te klein is voor je bedachte inrichting, zijn er toch veel trucs om optimaal gebruik te maken van de ruimte en het inrichten van jouw studentenkamer een groot succes te maken:inrichten studentenkamer

  • Meubels kunnen meerdere functies hebben. Koop een slaapbank die je overdag in kan klappen om op te chillen en waar je s ’avonds een bed van maakt.
  • Een hoogslaper geeft veel ruimte. Zet hier een bank onder en je hebt al twee verdiepingen, handig!
  • In plaats van een bureau kan je een kleine tafel met leuke stoelen plaatsen. Hieraan kan je dan studeren, maar plaats wat kaarsjes en je kan er gezellig aan eten. Denk ook aan bijvoorbeeld krukjes met ruimte erin, zodat je hier spullen in op kan bergen.
  • Planken aan de muur geven veel opbergruimte en dat ziet er ook nog eens gezellig uit.
  • Een spiegel aan de muur voor je laatste check en het gebruik van lichte kleuren in je meubelen en muren doen een ruimte al snel groter lijken.
  • Vraag hulp aan een vriend of vriendin die het leuk vindt om kamers in te richten en hier ook goed in is. Misschien komt hij of zij wel met ideeën waar jij helemaal niet aan gedacht hebt!
inrichten studentenkamerGoedkoop meubels winkelen

In een kamer moet je ergens kunnen zitten en ergens kunnen slapen. Hiervoor heb je meubels nodig en dat kan veel geld kosten. Hoe bespaar je hier nou geld mee? Wellicht kan je van je kenniskring wat overnemen. Mam en pap hebben misschien wel een kast over en wie weet heeft je opa nog een bank op zolder staan. Als je een kamer huurt, kan je in overleg wellicht ook meubels overnemen van de vorige bewoner.

In plaats van kopen, kan je bijvoorbeeld een koelkast, tv of wasmachine huren. Deel de kosten en spullen met wat huisgenoten en je bent goedkoop uit! Neem ook kijkje op marktplaats of een tweedehandswinkel. Deze spullen hebben dan wel eerdere eigenaren gehad, maar jij hebt voor een goeie prijs een bank. Als je wel nieuwe meubels wilt, vergelijk dan de verschillende woonwinkels met elkaar en koop niet het eerste wat je tegenkomt. Zo weet je zeker dat je de voordeligste aankoop doet.

Als je dan eindelijk een eigen kamer hebt waar je helemaal tevreden mee bent kan het focussen op school beginnen. Loop je tegen moeilijke vakken aan? Bij Studentvoorstudent is er altijd een tutor die jou helpt met de dingen die jij lastig vindt. Bekijk het aanbod.

Bekijk het aanbod

/ 12 juni 2019 / door Janice van Studentvoorstudent

Meer blogs

Meer blogs
op kamers
26 augustus 2020 - door Studentvoorstudent
Op kamers, wat heb je nodig?
handige gadgets
15 juli 2020 - door Renee van Studentvoorstudent
Handige gadgets voor studenten
afgestudeerd
1 juli 2020 - door Renee van Studentvoorstudent
Afgestudeerd! Maar wat nu?