stage-ervaring sterre

Stage-ervaring bij Studentvoorstudent

Hey, leuk je te ontmoeten! Mijn naam is Sterre Peters en ik volg momenteel de opleiding International Business & Marketing. Voor een periode van 12 weken kom ik het marketing- en communicatieteam bij Studentvoorstudent versterken! Vandaag deel ik mijn stage-ervaring bij Studentvoorstudent met jullie.

 

Perfecte stageplaats

Tijdens mijn zoektocht naar de perfecte stageplaats kwam ik via een vriendin van mij terecht bij Studentvoorstudent. Ik bezocht de website en werd gelijk enthousiast. Het concept van Studentvoorstudent ‘eerst kennis maken via de chat en dan pas boeken’ sprak mij erg aan. Zelf heb ik voor verschillende vakken bijles gehad en uit ervaring weet ik dat het soms lastig is om een tutor te vinden die écht bij jou past. Door het platform van Studentvoorstudent gaat dit veel makkelijker. Daarom was mijn keuze om te solliciteren voor deze stageplaats snel gemaakt. Ik nam meteen contact op en met alle geluk mocht ik op gesprek komen. Een week later werd ik opgebeld met het goede nieuws dat ik de stageplek had.

Werkzaamheden

In het begin van mijn stage bij Studentvoorstudent was het allemaal nog erg wennen, maar ik merk dat ik nu helemaal mijn draai gevonden heb. Elke dag zijn we bezig met vernieuwen en verbeteren, zo ook van de socials. In dit proces ben ik vrij om mee te denken en het leuke is; geen idee is te gek! Dit maakt mijn stage erg leerzaam en ook creatief.  Naast het brainstormen houd ik me bezig met content-creatie. Dit doe ik voor zowel LinkedIn als Facebook, maar ook bijvoorbeeld voor TikTok.
Ik loop momenteel een maandje stage bij Studentvoorstudent en heb al erg veel geleerd. Het belangrijkste aan mijn stage-ervaring tot nu toe is dat ik heb geleerd is om kritisch te zijn en goed na te denken over de content.

Stagedag bij Svs

Mijn stagedag bij Studentvoorstudent begint om 9:00 uur met een ‘dag startje’. Tijdens deze start bespreken we zowel met de mensen thuis als op kantoor hoe de dag eruitziet en waar iedereen mee bezig is/gaat. Na deze gezamenlijke start ga ik aan de slag met de werkzaamheden die op mijn to-do list staan. Dit verschilt van content bedenken, maken en inplannen tot het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden en ideeën voor de socials.

In de pauze lunchen we altijd gezellig met elkaar en spelen we daarna een potje pingpong, waar ik helaas (nog) niet heel goed in ben. In de middag ga ik weer verder met mijn to-do list en woon ik diverse vergaderingen en brainstormsessies bij. Tussendoor loop ik nog een rondje of probeer ik een potje pingpong te winnen. Zoals je hoort; ik verveel me hier nooit! Rond 17:00 pak ik mijn tas weer in en zit de stagedag er alweer op.

Toekomstplannen

Zoals ik al eerder vertelde in deze blog zit ik momenteel in het laatste jaar van de opleiding International Business & Marketing. Ik heb het erg naar mijn zin op deze opleiding, maar ik merkte al snel dat ik toch iets miste tijdens deze opleiding; het werken met mensen. Daarom heb ik ervoor gekozen om een nieuwe studie te gaan volgen in een totaal andere richting; namelijk huidtherapie. Desondanks dat het een ander vakgebied is; kan ik de kennis en stage-ervaring die ik heb opgedaan tijdens mijn studie en stages; met name de stage bij Studentvoorstudent goed gebruiken in de toekomst!

Lijkt het jou ook leuk om stage te lopen bij Studentvoorstudent? Klik dan op de knop hieronder om naar de vacatures te gaan!

Vacatures stage

, / 30 april 2021 / door Sterre van Studentvoorstudent

Meer blogs

Meer blogs
Hotspotkaart Amsterdam
24 februari 2022 - door Evie
Wat te doen in Amsterdam?
Hotspotkaart Nijmegen
16 februari 2022 - door Janne
Wat te doen in Nijmegen?