goedkope studentenmaaltijden

Budgetproof studentenmaaltijden 2.0

Als student is het soms lastig om te beslissen wat je gaat eten. Je wilt iets lekkers maken maar het moet ook niet te duur zijn. Wij hebben een aantal lekkere en budgetproof studentenmaaltijden voor je op een rij gezet zodat jij je huisgenoten kan verrassen met een heerlijke maaltijd.

goedkope studentenreceptenGadoGado

Gerecht voor 4 personen (€13,30)

Ingrediënten: 3 zakjes Hebro kipsaté, 300 gram pandanrijst, 4 eieren, 1 komkommer, 250 gram sperziebonen, 250 gram wortelen, 1 zakje kroepoek

Bereid de rijst zoals op het pak is aangegeven. Zet een pan met kokend water op het vuur en laat hier de kipsaté in verwarmen. Doe de eieren in een pan water en zet deze op hoog vuur. Zodra de eieren koken zet je het vuur voor de helft zachter en laat je de eieren nog 4-6 minuten gaarkoken. Snijd ondertussen de komkommer en wortel in stukjes en kook de wortel en sperziebonen in een pan met kokend water in 10-15 minuten gaar. Doe de rijst in een grote schaal, strooi hier de stukken komkommer, wortel en sperziebonen overheen. Pel de eieren, snijd ze doormidden en leg ze in de schaal. Haal de saté uit de zakjes, leg de kip over de rijst heen en verspreid de overige saus over het geheel. Klaar! Ondanks dat je veel pannen nodig hebt voor het verwarmen is dit een van de budgetproof studentenmaaltijden die makkelijk te maken is.

Gehaktbroodjegoedkope studentenmaaltijden

Gerecht voor 4 personen (€10,85)

Ingrediënten: 4 afbak stokbroden, 200 gram gehakt, 2 bosuitjes, 6 eetlepels BBQ saus, 1 ui, 1 paprika, 2 teentjes knoflook, zout en peper, cherrytomaatjes, geraspte kaas

Verwarm de oven voor volg hierbij de instructies op de verpakking van de afbakstokbroden. Snipper de ui, bosui en knoflook en snijd de cherrytomaatjes en paprika in stukjes. Bak het gehakt met wat olie bruin in een pan en voeg de ui, knoflook, paprika en wat zout en peper toe. Na een paar minuten bakken voeg je de BBQ-saus, cherrytomaatjes en bosui toe. Laat dit nog een paar minuten bakken. Ondertussen hol je het stokbrood uit, zodat je het gehakt in het holle stokbrood kan doen (weet je nog de gevulde paprika’s? Zelfde idee!). Het overige brood kan je alvast geven aan je van de honger stervende huisgenoot. Vul de stokbroden met het gehaktmengsel en strooi de geraspte kaas eroverheen. Zet het in de oven en bak ongeveer 10 minuten, tot het brood mooi bruin is en de kaas gesmolten. Je overheerlijke, maar ook goedkope studentenmaaltijd is klaar. Bon appetit!

budgetproof studentenmaaltijdenKip Teri Yaki

Gerecht voor 4 personen (€12,51)

Ingrediënten: 400 gram kip, 1 kipbouillonblokje, 200 ml water, 1 theelepel sesamolie, 2 eetlepels honing, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel sojasaus, 250 gram noedels, zout en peper

Kruid de kip met zout en peper en bak het gaar en mooi bruin in olie. Vervolgens voeg je alle ingrediënten toe voor een mooie saus. Laat dit 30 minuten stoven. Ondertussen kook je water voor de noedels. Na 30 minuten zet je het vuur onder je sauspan wat hoger zodat de saus wat karamelliseert. Blijf hier wel bij de pan, zodat het niet aanbrandt! Giet de noedels af. Voordat je het op tafel zet, strooi je er voor garnering nog wat sesam overheen (dit kan je opsparen, als je sesambrood op is zit er namelijk altijd wat sesam over in de zak!). Heerlijk, makkelijk en niet duur, perfect!

Veganistische maïsburgerbudgetproof studentenrecepten

Gerecht voor 4 personen (€7,95)

Ingrediënten: 4 maïs-wortel burgers (Albert Heijn), 300 gram mais uit blik, 4 maïsbollen of 8 sneetjes maisbrood, 1 zak tortillachips

Bak de burgers aan beide kanten in een pan met olie gaar en mooi bruin. Verwarm de maïs zoals op het blik staat aangegeven en verspreid deze zodra ze gaar zijn over de onderkant van de broodjes. Leg hier de gebakken maïsburger op. Doe hier een laag tortillachips op en maak af met de bovenkant van het broodje. Een veganistisch recept voor echte maïsfans!

Had je de eerste Budgetproof Studentenmaaltijden nog niet gelezen? Check die dan hier! Lukt het koken wel maar het schoolwerk niet? Bij Studentvoorstudent vind je een breed aanbod tutoren die jou kunnen helpen met de vakken die je lastig vindt. Bekijk het aanbod van tutoren:

Bekijk het aanbod

, , / 30 oktober 2019 / door Janice van Studentvoorstudent

Meer blogs

Meer blogs
Hotspotkaart Amsterdam
24 februari 2022 - door Evie
Wat te doen in Amsterdam?
Hotspotkaart Nijmegen
16 februari 2022 - door Janne
Wat te doen in Nijmegen?