Studeertips voor tentamens en examens

StudeertipsIedereen zijn favoriete periode is weer aangebroken: de tentamenweek. Zeg maar doei tegen je sociale leven en hallo tegen hele dagen met je neus in de boeken. In deze blog geven wij jullie een aantal studeertips om je hier zo goed mogelijk doorheen te slaan.

Begin op tijd
Dit klinkt heel logisch, maar is heel moeilijk. Je hebt vast wel eens een prachtige planning voor jezelf uitgewerkt, om je je daar vervolgens niet aan te houden en alsnog in tijdnood te komen. Het scheelt je een hoop stress (en nachtwerk) wanneer je op tijd begint. Een ander voordeel hier aan is dat je zo genoeg tijd hebt om je eigen samenvattingen te schrijven, zo leer je de stof beter en hoef je geen geld uit te geven op Stuvia (wat je later weer kan besteden aan een welverdiend biertje).

Zoek een tutor
Als je erg veel moeite hebt met een bepaald vak, kan het je helpen om een tutor te zoeken. Onze tutoren zijn uitgebreid gescreend en hebben minimaal een 7 voor het vak. Ook zijn onze tutoren student (of net afgestudeerd), wat ervoor zorgt dat ze recente kennis over het vak hebben en jou dus goed kunnen helpen. Je kan uit ons aanbod zelf kiezen welke tutor jou het meest aanspreekt en een afspraak boeken. Klik hier voor ons aanbod.

Maak samenvattingen met je medestudenten
Tip drie uit onze studeertips, is het maken van samenvattingen. Samenvattingen schrijven kan een rot klus zijn. Je kan er ook voor kiezen om met je medestudenten samen de samenvattingen te schrijven, door de verschillende hoofdstukken of artikelen te verdelen. Dit bespaart je een hoop tijd en zo krijg je ook inzichten van iemand anders over het vak.

Bekijk de PowerPoints
Bij de meeste vakken behandelen de docenten de belangrijkste punten tijdens de les en worden deze dus benoemd in de PowerPoint-presentaties. Kijk dus voor je tentamen zeker de slides goed door. Vaak worden in de PowerPoints ook de belangrijke onderwerpen voor het tentamen gegeven, zodat je precies weet waar je je op moet focussen.Studeertips

Vorm een studiegroep
Samen studeren is altijd leuker. Wanneer je met een aantal vrienden een studiegroep vormt, zal het leren waarschijnlijk een stuk makkelijker gaan. Als je met deze groep een middagje studeert ben je waarschijnlijk een stuk verder dan wanneer je het in je eentje hebt gedaan. Ook motiveert het om te gaan studeren, aangezien je met andere mensen hebt afgesproken.

We hopen dat je iets aan deze studeertips hebt! Mocht het vak waar je bijles voor zoekt nog niet worden aangeboden, plaats dan hier een oproep.

Bekijk het aanbod

 

, / 12 mei 2021 / door Studentvoorstudent

Meer blogs

Meer blogs
Hotspotkaart Amsterdam
24 februari 2022 - door Evie
Wat te doen in Amsterdam?
Hotspotkaart Nijmegen
16 februari 2022 - door Janne
Wat te doen in Nijmegen?