Studeren

4 februari 2022 - door Lars - Studeren - Op kamers - Studentenleven

Een studentenvereniging: alles wat je erover wil weten

Het is haast niet weg te denken bij studeren. Een studentenvereniging of een studievereniging. Elke studie heeft wel zijn eigen vereniging. Ga jij binnenkort studeren en vraag jij jezelf af of een studentenvereniging iets voor jou is of ben jij gewoon nieuwsgierig hoe het daaraan toegaat? Lees alle handige informatie hier!

Wat zijn de leukste kennismakingspellen voor studenten?

Wist je dat een goeie kennismaking van belang is voor de samenwerking en onderlinge sfeer? Daarom hebben wij de leukste kennismakingspellen voor studenten op een rijtje gezet. Van grappige en actieve ijsbrekers tot aan serieuze kennismakingspellen.

2 december 2021 - door Lars van Studentvoorstudent - Studeren - Persoonlijke ontwikkeling

Met deze weekplanner versla je drukte en chaos

Met een planner heb je meer overzicht en kun je efficiënter werken. In deze blog vind je een downloadbare weekplanner, dagplanner én maandplanner. Download de Studentvoorstudent Planner gratis mét extra tips!

22 oktober 2021 - door Lotte van Studentvoorstudent - Studeren - Persoonlijke ontwikkeling

Uitstelgedrag aanpakken?

Uitstelgedrag, veel mensen hebben er last van. Gelukkig ben je niet de enige, onderzoek heeft namelijk aangetoond dat meer dan de helft van de studenten er last van heeft. In deze blog lees je wat de oorzaken en gevolgen van uitstelgedrag zijn. Ook geven we aan hoe je studieontwijkend gedrag moet aanpakken. Tot slot geven wij een aantal tips die helpen tegen uitstelgedrag. Lees dus snel verder hoe jij het ‘soggen’ kan aanpakken!

12 mei 2021 - door Studentvoorstudent - Studeren

Studeertips voor tentamens en examens

Iedereen zijn favoriete periode is weer aangebroken: de tentamenweek. Zeg maar doei tegen je sociale leven en hallo tegen hele dagen met je neus in de boeken. In deze blog geven wij jullie een aantal studeertips om je hier zo goed mogelijk doorheen te slaan. Begin op tijd Dit klinkt heel logisch, maar is heel…

28 april 2021 - door Inge van Studentvoorstudent - Studeren

De kunst van een goede samenvatting schrijven

Hoe schrijf je een goede samenvatting? Dit is relevant voor iedere student bij het leren voor een tentamen of examen. Tijdens je studie moet je namelijk vaak lange teksten leren en een goede samenvatting is een van de beste manieren om de stof onder de knie te krijgen. Bij het maken van een samenvatting moet…

25 maart 2021 - door Inge van Studentvoorstudent - Studeren

Laatste onderwijstrends (2020)

Het onderwijs is continu aan het veranderen en door alle nieuwe technologische ontwikkelingen kan onderwijs ook goed op afstand gevolgd worden. Er wordt meer gelet op het individu in plaats van een hele groep en e-learning is niet weg te denken bij vele studies. Het onderwijs is langzaam aan het veranderen. Sommige studies passen steeds…

3 februari 2021 - door Melle van Studentvoorstudent - Studeren

Hoe doe je literatuuronderzoek?

Het vinden van juiste bronnen voor je onderzoek kan soms erg lastig zijn. Ontdek welke bronnen jij zeker kunt gebruiken voor jouw onderzoek!

19 januari 2021 - door Melle van Studentvoorstudent - Studeren

Geen tijd voor je verslag? Met deze tips kun je tijd besparen!

Kost het maken van een inhoudsopgave en bronvermelding jou ook zoveel tijd en moeite? Met behulp van deze tips ben je zo klaar!

22 december 2020 - door Melle van Studentvoorstudent - Studeren

Hoe vind je een goede opdrachtgever voor je schoolproject?

Het vinden van een geschikte opdrachtgever voor een schoolproject kan voor sommige studenten erg lastig zijn. Ontdek hoe je een passende opdrachtgever voor je project vindt.