Kerst in je studentenhuis!

December is weer aangebroken en dat betekent maar één ding: het is weer bijna kerst, de mooiste tijd van het jaar! Lekker eten, mooie versieringen en veel gezelligheid. Maar hoe kan je kerst in je studentenhuis nu het best met je huisgenoten vieren? Wij geven je wat tips voor kerst in je studentenhuis!

Kerst in je Studentenhuis

Versieren!

Heb je een gemeenschappelijke ruimte, zet er dan een kerstboom(pje) neer. Koop een echte boom en het ruikt binnen ook direct lekker. Je kunt deze kerstboom versieren met ballen, slingers en lampjes. Tip: kijk bij je lokale tweedehandswinkel voor goedkope maar wel mooi kerstversiering. Hier kun je voor minder dan 20 euro vaak alle versiering kopen die je nodig hebt. Mochten jullie denken aan cadeautjes, dan kun je deze mooi onder/bij de boom leggen. Dit ziet er gezellig uit en je komt direct helemaal in de kerstsfeer. Naast een boom is er natuurlijk ook altijd plek voor een aantal extra lampjes en bijvoorbeeld guirlandes, deze kun je bijna overal ophangen of omheen wikkelen. Maar let op! Zorg dat je het niet overdrijft dit verpest de gezellige sfeer.

Kerst in je Studentenhuis

Kerstdiner

Voor het jaarlijkse kerstdiner met je studentenhuis kun je kiezen uit verschillende soorten diners. Zo heb je bijvoorbeeld een potluck, waarbij iedereen een klein gerechtje meeneemt. Dit kan betekenen dat iedere huisgenoot iets kleins maakt of dat je samen met een aantal huisgenoten een gang (voor-, hoofd- of nagerecht) bereidt. Hierdoor is iedereen in je studentenhuis verantwoordelijk voor een deel van het kerstdiner. Ook kan je met z’n allen gourmetten, dit is erg gezellig en hoeft ook niet al te duur te zijn. Zijn je huisgenoten moeilijke eters? Dan kan er ook voor een buffet worden gekozen; dan is er voor iedereen iets. Geen inspiratie voor gerechten? Kijk dan eens bij onze budgetproof studentenrecepten.

Ga creatief om met wat je al hebt

Kerstmis kan heel duur zijn door de hoeveelheid aan lekker eten, drinken, versieringen en cadeautjes, maar dat hoeft zeker niet. Als je creatief gebruik maakt van de spullen die je al hebt, kan dat je een hoop geld schelen. Schuif bijvoorbeeld tafels aan elkaar en leg er een groot tafelkleed overheen om één grote tafel te maken. Kaarsen die je al in huis hebt kan je gebruiken om de tafel wat meer in kerstsfeer aan te kleden. De borden die je al hebt kan je ook gebruiken; zet een klein bord op een wat groter bord, dit maakt het diner al een stuk chiquer. Niet genoeg soepkommen in huis? Gebruik gewoon (wijn)glazen! Dit geldt ook voor eten: heb je bijvoorbeeld nog brood in huis? Hier kan je heerlijke croutons van maken voor in de soep. Snij het brood in blokjes, doe er wat olie en kruiden over en bak het af in de oven. Zorg dat je de krachten bundelt en iedereen zijn steentje bijdraagt!

Kerst in je Studentenhuis

Kerstmuziek

Iets dat echt de sfeer kan bepalen: de muziek. Bij een kerstdiner wil je waarschijnlijk iets van (kerst)muziek afspelen. Om onenigheid onder je huisgenootjes te voorkomen, kun je een gezamenlijke afspeellijst maken, zodat iedereen inbreng heeft in de muziek die er die avond gedraaid gaat worden. Je kunt de dagen voor kerst natuurlijk al vast een voorproefje geven en (langzaam) beginnen met het draaien van kerstmuziek.

Cadeautjes

Wat ook erg leuk is, is om cadeautjes voor elkaar kopen. Dit kan op verschillende manieren: zo kan je onderling lootjes trekken en cadeautjes kopen voor degene op jouw lootje. Een andere leuke manier is door een kerstdobbelspel te spelen (met de nodige biertjes). Hierbij koopt iedereen één (of een aantal) kleine cadeautjes en gaan jullie hiervoor dobbelen.

Dit waren onze tips om jullie kerst in je studentenhuis nog een beetje te pimpen. Wanneer de avond in je huis voorbij is, raakt het feest in de stad pas net aan de gang. Trommel je huisgenootjes op en ga nog met zijn allen de kroeg in. Geheid dat je nog een mooie nacht gaat hebben, want uiteindelijk is het samen zijn met kerst het belangrijkste!

Vergeet niet dat na de kerst je tentamens weer beginnen. Heb je een steuntje in de rug nodig van een kwalitatieve tutor, omdat je iets te veel van de feestdagen hebt genoten😉, bekijk ons aanbod van tutoren die jou kunnen helpen:

Bekijk het aanbod

/ 20 december 2019 / door Studentvoorstudent

Meer blogs

Meer blogs
op kamers
26 augustus 2020 - door Studentvoorstudent
Op kamers, wat heb je nodig?
handige gadgets
15 juli 2020 - door Renee van Studentvoorstudent
Handige gadgets voor studenten
afgestudeerd
1 juli 2020 - door Renee van Studentvoorstudent
Afgestudeerd! Maar wat nu?